BLOG
Gorzó Pál 2017-08-03 15:05:32

TOP 20 balatoni kirándulási lehetőség

Nyaraljunk akár az északi, akár a déli parton, egészen biztosan nem kell sokat utaznunk, hogy találjunk valami jó kis programot, kirándulási lehetőséget. Ha igazán aktívan szeretnénk kirándulni, akár még egy túratárképet is csomagolhatunk a bőröndbe, hiszen a Balaton-felvidék és a Keszthelyi-hegység rengeteg szebbnél-szebb túraútvonallal szolgál. Jöjjön most a ViaGo TOP 20-as ajánlója, merre érdemes kirándulni!

1. Keszthely
A Balaton fővárosa rengeteg érdekességet tartogat számunkra, a múzeumok kedvelőinek pedig egy valóságos Kánaán.

2. Hévíz
A gyógytavat talán említeni sem kell, hiszen azt mindenki ismeri, keveseknek jut viszont eszébe ellátogatni a nagyon hangulatos hévízi piacra, amit kár lenne kihagyni, hiszen a sok finomság, a mézek, borok és „mosolygó savanyúságok" mellett igazi kézműves remekeket is találunk itt.

3. Zalaszántó
Ahhoz, hogy valami igazán különlegeset lássunk, kicsit távolabb kell kirándulnunk a Balatontól. Zalaszántónál található Európa legnagyobb sztúpája, melyben Buddha földi maradványának néhány darabját is őrzik. Különleges hely, különleges történettel, egyszer mindenképpen látni kell!

4. Balatonederics
A név első hallásra talán nem sokat mond, pedig a Veszprém megye délnyugati csücskében elterülő kis község egy igazi kuriózumnak, az Afrika Múzeumnak ad helyet. ViaGo kalandoroknak pedig tartogat még egy meglepetést, a Csodabogyós-barlangot, ahol alap és extrém túrákkal várják a bevállalós kirándulókat.

5. Szigliget
Látogassuk meg a „Balaton Várát", majd beleférhet még egy séta a Kamon-kő tanösvényen.

6. Raposka
Megint kicsit északabbra kell kalandoznunk, de nem akármilyen programért tesszük meg ezt az utat! Az apró kis faluból több túraútvonal vezet a Szent György-hegyre, melyek közül az egyik legszebb a bazaltorgonákhoz vezető tanösvény.

7. Tapolca
Valószínűleg nem árulunk el újdonságot, de egy csónakázást a Tavasbarlangban mindenképpen érdemes beiktatni balatoni kirándulásunkba.

8. Káli Kőtenger és környéken
Akár egy egész napos kirándulás is kerekedhet belőle, ha felkeressük a Kővágóörs közelében lévő Káli Kőtengert, majd a közeli Révfülöpön még útba ejthetjük az Ecséri templomromot és a Fülöp-hegyi Millenniumi Kilátót.

9. Zánka
Nem csak azért érdemes ide látogatni, hogy felidézzük a gyermektáborok nosztalgikus hangulatát. A haditechnika szerelmeseinek kötelező program a Haditechnikai Park látogatása, ami még a laikusoknak is érdekesség, hiszen nem mindennap láthatunk ilyen harci gépeket.

10. Hegyestű
A balatoni kirándulási lehetőségek közül a bakancsos turisták körében az egyik legnépszerűbb a Zánkától nem messze lévő, de már Monoszlóhoz tartozó Geológiai Tanösvény, amely elvezet Hegyestű egyedülálló képződményéhez.

11. Balatonakali
Mit lehet csinálni Balatonakaliban? Mit szólnátok egy jó kis kertmozihoz? A Művelődési Ház kertjében nyaranta hangulatos vetítéseket tartanak, ami a mozi műfajában ma már ritkaságnak számít. Ha még belefér a programba, érdemes elautózni Dörgicséig, ahol a település híres templomromjai mellett nézzük meg a szabadtéri szoborkiállítást is.

12. Tihany
Tihanynak nem kell sok reklám, csodás levendulája és az Apátság miatt mégis meg kell említenünk TOP 20-as listánkon. Ha arra jártok, kóstoljatok meg valamilyen levendulás különlegességet, a fagyit például mindenképpen ajánljuk!

13. Balatonfüred
Igazi varázslatos hangulatú Balaton parti település, olyan építészeti kincsekkel, mint Blaha Lujza nyaralója, a Jókai Mór Emlékház és a Vaszary Villa. Aztán tegyünk egy sétát a csodaszép Tagore sétányon, majd jöjjön a kalandosabb része kirándulásunknak: látogassunk el a Lóczy-barlangba, a Koloska-völgybe, majd vegyük szemügyre a környéket a Tamás-hegy tetején álló Jókai kilátóból.

14. Balatonfűzfő
Balatonfűzfői kirándulásunk igen aktív nap lesz. Ha kellően elfáradtunk a Serpa Kalandparkban, levezetésképpen irány a Balatoni Bob, ami több, mint egy sima bobpálya. Kalandra fel!

15. Siófok
Nem csak nyáron érdemes ide látogatnunk, a város az év minden évszakában magával ragadó. A már ismert látványosságai mellett talán kisebb figyelem irányul rá, mi mégis ajánljuk, hogy a Tojásmúzeumot se hagyjátok ki.

16. Zamárdi
A déli parton sem maradunk kalandpark nélkül, elég csak Zamárdiig kirándulnunk. Ha túrázni támadna kedvünk, a Kőhegyet ajánljuk, ahol van egy kilátó, ami pedig még ennél is érdekesebb, az az itt található ősi áldozati hely, a Szamárkő. Megnézhetjük még a város tájházát, valamint részt vehetünk különleges lovas túrákon is.

17. Balatonlelle
Felhőtlen balatoni kirándulásban lehet részünk, ha felkeressük a Balatonlellei Vidámparkot. A jókedv garantált!

18. Balatonboglár
Elsőként keressük fel a Várdombot, és a különleges Gömbkilátót, amit esti kivilágításban is érdemes megnézni. Aztán fedezzük fel a várost, ha pedig mindez nem elégíti ki kalandvágyunkat, itt is találunk egy szuper, bobpályával bővített kalandparkot.

19. Fonyód
Mit szólnátok egy kis shoppingoláshoz? Az ide látogató turisták nem mindig tudják, hogy itt található a déli part egyik legnagyobb piaca, ami heti két alkalommal várja a vásárlókat mindenféle portékával. Beiktathatunk egy kis múzeumlátogatást is, a Kripta Villát pedig mindenképpen nézzük meg, hiszen itt alussza örök álmát egy tragikus sorsú szerelmespár, Magdus és Ödön szobra. A részletekről most nem rántjuk le a leplet. Ha még belefér kirándulásunkba, akkor ne hagyjuk ki a 200 éves présházat, és a híres palánkvárat sem.

20. Badacsonyi borospincék
Balatoni kirándulásaink sorából nem hagyhatjuk ki a badacsonyi borospincék felkeresését, és persze a kóstolgatást. De csak módjával! :)

ViaGo Promo Video

TIÉD AZ EGÉSZ VILÁG!

Miért ne lehetne egy utazás kaland?