BLOG
Gorzó Pál 2017-07-06 13:31:45

Egy zavartalan wellness hétvége Hajdúszoboszlón

Körkép a „szoboszlói" wellness hotelekről

A város világhírű gyógyvízzel rendelkezik, ami köré az utóbbi időkben színvonalas szállodakomplexumokat és családias panziókat, apartmanokat építettek, melyek közül mindenki találhat kedvére valót. Jó hír, hogy sokszor még a kisebb szállások is rendelkeznek valamilyen wellness funkcióval, például jakuzzival vagy gőzkabinnal, de ha nem, akkor lehetőséget biztosítanak, hogy kedvezményes áron váltsunk jegyet az Alföld kedvenc fürdőkomplexumába. Ha tanácstalan vagy, csak böngéssz a ViaGo ajánlatai között, egészen biztos, hogy rátalálsz álmaid szállására.

Teljes kikapcsolódás hajdúszoboszlói wellnesszel körítve

Kevesen tudják, hogy a híres termálfürdő valójában egy szénhidrogén-kutatási projekt „mellékterméke", és miután a feltörő, több mint 70 fokos víz jótékony hatását felismerték, már az 1900-as években virágzásnak indult a gyógyturizmus, melyet ma divatosan wellnessnek nevezünk.
Wellness hétvégénk helyszínéül nem is választhatnánk kitűnőbbet, mint Hajdúszoboszló, legyen ragyogó napsütés, vagy akár borús-esős idő, mindenképpen jól fogjuk érezni magunkat. Ha sikerült kiválasztanunk a tökéletes szállást, legjobb, ha feltérképezzük, milyen lehetőségeket kínál, sőt, ragadjuk meg az alkalmat és teszteljük is le azonnal. Nincs is jobb, mint egy pihentető pezsgőfürdő, majd utána egy kényeztető masszázs. Ha felfrissültünk, jöhet az ízletes vacsora, és ne hagyjunk ki egy kis esti sétát sem a város hangulatos utcáin, hiszen ez mind fontos része egy zavartalan kikapcsolódást nyújtó wellness hétvégénknek. Egyik kedvencünk a különleges harangház, ezt mindenképpen érdemes útba ejteni, hiszen a város egyik szimbóluma, ami számos jelentést hordoz magában.
Második napunkat töltsük a híres fürdőkomplexumban, mely vitathatatlanul a város fő vonzereje. Négy fő részből áll: a Strandból, az Aquaparkból, a Gyógyfürdőből és az Aqua-Palace-ből. Jegyeket aszerint válthatunk, hogy éppen milyen szolgáltatást szeretnénk igénybe venni. Az utóbbi kettő az év bármely szakában nyitva tart a strand és a vízipark csak szezonálisan, de még így is olyan sok a lehetőség, hogy nem is győzünk válogatni. Kicsikre-nagyokra egyaránt gondoltak, sőt, kiemelten odafigyelnek, hogy gyermekbarát fürdőként működjenek.
A sok alternatíva közül garantáltan kedvencünk lesz a relax szoba, a vízsugár masszázs, de ki lehet próbálni olyan kuriózumot is, mint például a konyhasós gyógyvíz. Ki gondolná, hogy a háztartásunk eme alapvető eleme egy wellness fürdőben is megállja a helyét!
Ha pedig egyszer rákaptunk az „ízére", szinte biztos, hogy nem utoljára jártunk itt, egy hajdúszoboszlói wellness hétvégét minden évben be kell iktatnunk, mert ennyi jár! :)

ViaGo Promo Video

TIÉD AZ EGÉSZ VILÁG!

Miért ne lehetne egy utazás kaland?