BLOG
Gorzó Pál 2017-06-19 15:08:02

Kirándulás a budai hegyekben

Csodás délelőtt a Budakeszi Vadasparkban

Budai kirándulásunkat egy derűs szombati napra időzítettük. A vadaspark Zugligetről körülbelül fél óra buszozással érhető el, leszállni a Szanatórium utcánál kell, majd még körülbelül 20 perc könnyű séta vár ránk egy hangulatos, fákkal övezett erdei úton. A 9 órai nyitás után néhány perccel már ott is voltunk. Szerencsére nem volt nagy sorban állás, így gyorsan bejutottunk. Különleges „állatkertről" van szó, melynek célja, hogy a Magyarországon és Európában őshonos vadállatokat erdei környezetben mutassák be. Hogy milyen állatokat láthatunk? A háziállatoktól kezdve a vadállatokon át a madarakig van itt mindenféle. A mi kedvenceink a teljesség igénye nélkül: a „mérges" pulyka, a nyuszik, a hiúz, a barna medve és a farkasok. A budai hegyek kedvelt vadasparkja azonban tartogat még más meglepetést is, hiszen kiépítettek egy izgalmas kalandparkot, valamint a népszerű szabadulós játékok mintájára elkészítették a MedvExit-et, amit természetesen kis csapatunk is kipróbált. Fontos, hogy 24 órával előtte jelezni kell, ha érdekel. Ha próbáltad már valamelyik szabadulós játékot, most egy merőben új változat vár rád, hiszen itt a szabad ég alatt kell megoldani a különböző feladványokat. Többet viszont nem árulhatunk el, hiszen akkor oda az izgalom.

Libegőzés a budai hegyekben

Délutáni programunk sem volt kevésbé izgalmas, miután visszabuszoztunk Zugligetre, retúr jegyet váltottunk a libegőre. Ekkorra már száz ágra sütött a nap, így semmi akadálya nem volt, hogy megkoronázzuk a napunkat ezzel az igazán különleges utazási móddal. Libegőzni hihetetlen élmény, így ezt semmiképpen ne hagyjátok ki! Felső állomása a festői szépségű János-hegyen van, ami a Budai-hegység negyedik legmagasabb csúcsa. Nem csak emiatt különleges, hanem azért is, mert a leghíresebb látogatója a magyarok szeretett Sisi-je, azaz Erzsébet királynő volt, így az ő tiszteletére az 1900-as években egy pompás toronyszerű kilátót emeltek itt, melynek tetejére 101 csigalépcső vezet.
A hegytetőre érkezve úgy döntöttünk, az Erzsébet-kilátót mi sem hagyjuk ki, így egy kis nézelődés után a turistajelzést követve nekivágtunk a rövid, ám annál kaptatósabb útnak. Körülbelül 15 percbe telt, míg felkapaszkodtunk, aztán jött egy körülbelül 15 perces szusszanás, mert levegő után kapkodva nem mertünk azonnal nekivágni a lépcsőzésnek. Közben kívülről is körbejártuk, majd irány a torony csúcsa. Megéri leküzdeni azt a 101 lépcsőt, mert fentről csodálatos panoráma tárul elénk minden irányban.
Miután kigyönyörködtük magunkat, felpattantunk a libegőre, és visszafelé még megcsodálhattuk a délutáni napsugarak fényében tündöklő főváros látképét, majd megegyeztünk, hogy lesz még néhány hasonlóan élménydús kirándulásunk a budai hegyekben.

ViaGo Promo Video

TIÉD AZ EGÉSZ VILÁG!

Miért ne lehetne egy utazás kaland?