BLOG
Gorzó Pál 2017-05-15 15:15:53

Erdélyi wellness hotelek

Hol töltsük erdélyi wellness napunkat?

Mikor felmerült az ötlet, hogy a több napos városnézés, túrázás és kirándulás után próbáljunk ki valami mást, valami kényeztetőt, elsőre azt gondoltuk, nem lesz nehéz dolgunk a választásban. Tévedtünk. Erdély első sorban nem a wellness szolgáltatásokról híres, legalábbis nekünk magyaroknak nem. Pedig joggal lehetne, mert miután elkezdtünk kérdezősködni, ki mit ajánl, legnagyobb meglepetésünkre annyi tippet kaptunk, hogy ezek után óriási fejtörést okozott, mit is válasszunk. Csak néhány közülük, hogy átérezzétek nehéz helyzetünket: Szováta, Tusnádfürdő, Székelyudvarhely, Csíkszereda, Brassó, Kolozsvár. Mind-mind szuper úticél.


Édes-sós kényeztetés Szovátán

Szováta általában minden Erdélybe látogató célpontjai között szerepel, így, ha első alkalommal próbáljuk ki, milyen is az erdélyi wellness, a sok lehetőség közül az egyik legkézenfekvőbb, hogy ezt a várost válasszuk bázisunkként. Erdélyi tartózkodásunk idején érdemes kipróbálni a hagyományos falusi turizmus által kínált ehetőségeket, de pihenő napjainkra Szováta legjobb wellness szállodái közül válogassunk. Mivel a város a turizmusra rendezkedett be, a kisebb, családiasabb légkört kedvelők, és a fényűzőbb pihenést keresők is találhatnak kedvükre valót. Nekünk sikerült igazán jól dönteni, wellness hotelünk mindössze néhány száz méterre volt a híres Medve-tótól. Persze ez önmagában még nem meggyőző érv, viszont a kényelmes ágyak, és a különösen ízletes reggeli után már kétség nem fért hozzá, hogy jó helyen vagyunk. Ha már túl vagyunk a szálloda által nyújtott szolgáltatásokon, mint például a gőzfürdő, szauna, vagy masszázs, vár még ránk egy kihagyhatatlan program, egy édes-sós fürdő a szovátai Medve-tóban. Nem sok ilyen különleges tó létezik a világon, ugyanis vizét két réteg alkotja, ezt viszont csak a korán érkezők tapasztalhatják meg igazán. Ilyenkor még a sós réteg alul, az édes pedig felül van, és amíg ezek a rétegek nem keverednek el, addig felül hidegebb míg alul akár 40-45 fokos is lehet a víz. Ennek megóvása érdekében 13 és 15 óra között van egy két órás szünet, mikor senki nem tartózkodhat a vízben.
Erdélyi wellnessünk után szinte természetessé vált, hogy Szovátán gyakran összefuthatunk a kis tavak környékén talpig iszapba burkolózott emberekkel, hiszen ennek is gyógyító hatása van, de ha ezért nem, hát a kalandért mindenképpen érdemes kipróbálni ezt is.

ViaGo Promo Video

TIÉD AZ EGÉSZ VILÁG!

Miért ne lehetne egy utazás kaland?