Hirdetési feltételek

Az alábbi hirdetési feltétel az Általános szerződési feltétel része. Az eredeti, szerződő felek adataival ellátott szerződés, a szálláshely regisztrációja során kerül megkötésre. Az alábbi hirdetési feltétel segítségével, regisztráció előtt pontosan tájékozódhat az együttműködés feltételeiről


1. Bevezető

A Viago.hu hirdető oldal működtetője, a Hirdető partnereivel közösen, olyan hosszú távú együttműködési környezetet kívánnak biztosítani, amelyben mindkét fél pontosan ismeri a lehetőségeket és a szabályokat

2. Általános információk és meghatározások

A Sooters.hu gazdasági társaság a viago.hu oldal üzemeltetője, jogosult hirdetési és szállásfoglalási szolgáltatást közvetítetni weboldalán, valamint más partneroldalakon.
A Viago portálon regisztráló, hirdető majd rendszert igénybe vevő ügyfél, tudomásul veszi, és egyben elfogadja az alábbi hirdetési feltételeket.
1. A Sooters.hu Kft. hirdető és foglaló rendszere, platformja a Viago segítségével a Szállás vagy Szolgáltatás hirdetőnek, elérhetővé teszi a szolgáltatásait.
2. A Sooters.hu Kft. biztosítja a Hirdető számára a szállásfoglalási és szálláshirdetési rendszerhez való hozzáférést, jelen feltételekben meghatározottak szerint.
3. A hirdető elfogadja a hirdetési feltételeket, mint együttműködési szerződést, mely biztosítja a Sooters.hu Kft. és a Hirdető közötti szerződéses viszonyt. Ezen szerződés, elektronikus formában kerül megkötésre/elfogadásra a regisztráció pillanatában.
4. Az „Adatvédelmi nyilatkozat http://viago.hu/adatkezeles és a „Felhasználási feltételek" rész, a hirdetési feltételek kiegészítőjeként használandó és értelmezendő.
5. A Sooters.hu Kft. fenntartja a jogot, hogy a regisztráció során létrejött elektronikus szerződéskötés mellett, további/papíralapú/kiegészített szerződéskötést eszközöljön.

3. A hirdetés tartalmára vonatkozó információk

A Sooters.hu Kft. vállalja a Hirdető által elhelyezett (szállás, szolgáltatás adminisztrációs felületen feltöltött) hirdetések megjelenítését a Viago rendszerében azzal a céllal, hogy a Szállás és Szolgáltatás hirdetőnek a szállással kapcsolatos tevékenységét népszerűsítse.
A Hirdető csak szállással és engedélyezett szolgáltatással kapcsolatos hirdetést tölthet fel a Viago oldalaira, amely nem tartalmazhat sértő elemeket semmilyen szempontból, senki számára. Minden feltöltött információnak, képnek és egyéb dokumentumnak a hirdető saját tulajdonát kell képeznie, a feltöltött információk nem sérthetnek szerzői jogokat. A Szálláshirdető az általa feltöltött információkért teljes felelősséget vállal bármilyen hatósági szervvel szemben.
A Hirdető felelőssége az általa regisztrált szállás(ok)hoz tartozó információk helyes megadása és naprakészen tartása, ezeket a Hirdető részére készített, a nap 24 órájában elérhető, jelszóval védett, adminisztrációs felületen tud kezelni. A hirdetéssel kapcsolatos információkat a legjobb tudása szerint, a lehető legnagyobb pontossággal és részletességgel kell megadnia és naprakészen tartania.
A Hirdető minden esetben, teljes mértékben felelősséget vállal az általa feltöltött információkért. Ez különösképpen vonatkozik azokra az esetekre, amelyekben a Hirdető által feltöltött hirdetés nem felel meg a szálláshelyen tapasztalt körülményeknek. Az ilyen jellegű panaszok vagy kártérítési kérések miatt a Hirdető felelősséget vállal.
Minden új Hirdetés csak moderálás/ellenőrzés után válik publikusan elérhetővé a Viago oldalain. A már aktív szálláshirdetéseken végzett módosítások utólagos moderálásban részesülnek. A moderálás célja a minőség javítása, mindazonáltal a Sooters.hu Kft. nem vállal felelősséget a Hirdető által elhelyezett hirdetések tartalmának a valódiságáért. A hiányos hirdetések megjelenítését a Sooters.hu Kft. egyoldalúan felfüggesztheti.
A Hirdető vállalja, hogy a Viago oldalán feltüntetett árakat és szolgáltatásokat biztosítani tudja a foglaló (vendég) részére, a felárakat a Foglalási feltételek részben jelzi, illetve a hirdetéseihez tartozó árakat bruttóban (azaz ÁFA-val) adja meg és ajánlja ki.

4. Érdeklődések, foglalások, lemondások kezelése

A Sooters.hu Kft. érdeklődés (árajánlatkérés) , foglalás alapú szállásfoglalásra biztosít lehetőséget online felületen és telefonon keresztül.
Az ajánlatkérés folyamatának magyarázata:
1. lépés: A Szállásfoglaló a Viago rendszerén keresztül, ajánlatkérés vagy érdeklődés alapján küld szállásfoglalási igényt a Szálláshirdető vagy Szolgáltató felé.
2. lépés: A Szálláshirdető vagy Szolgáltatónak egy adott foglalási igényt (ajánlatkérést) elutasíthat (teltház vagy egyéb okokra hivatkozva), vagy arra határidős ajánlatot adhat (megjelölve a szabad időpontot, összárat, szobaelosztást, foglalási feltételeket és más releváns információkat). Az ajánlatadás nem minősül végleges foglalásnak. A Szállásfoglalónak vagy Szolgáltatónak lehetősége van eldönteni, hogy szeretne élni vagy sem a Szálláshirdetőtől kapott ajánlattal.
3. lépés: A foglalás véglegesítéséhez, a Szállásfoglalónak vagy Szolgáltatónak el kell fogadnia a kapott ajánlatot.
4. lépés: Végül a szálláshirdetőnek vagy Szolgáltatónak vissza kell igazolnia (tudomásul vennie) a foglalást.

5. A jó felhasználói élmény

A hatékonyabb együttműködés érdekében, a Hirdető minden, a Viago által küldött érdeklődést vagy azonnali foglalási szándékot, köteles 24 órán belül megválaszolni (hétvégét is beleértve). A 24 órán belül meg nem válaszolt szállásfoglalási kérést (érdeklődést vagy azonnali foglalást) a Viago jogosult a Hirdető előzetes értesítése nélkül és hozzájárulásának hiányában is, automatikusan visszautasítani, és a Szállásfoglaló részére más szálláshelyet kiajánlani. Amennyiben a Hirdető 2 alkalommal kicsúszik az 1 napos határidőből, a Sooters.hu Kft. jogosult a szerződést azonnali hatállyal felmondani. 
Véglegesített foglalásnak minősül azon ajánlatkérés, amelyet a Hirdető visszaigazol e-mailben, SMS-ben, telefonon vagy a szállás adminisztrációs felületén, továbbá mindhárom fél (Szállásfoglaló, Hirdető, Viago) számára ismertek a foglalás tárgyát képező, kiajánlott szolgáltatások és azok összértékei. Minden véglegesített foglalás (az előbbiekben részletezettek szerint) érvényes foglalásnak minősül és a Hirdetőt jutalék befizetésére kötelezi a Viago felé, kivéve ha a foglalás előzetesen lemondásra kerül a Szállásfoglaló által, vagy a Szállásfoglaló nem foglalta el a szálláshelyet.

6. Szerződésszegés.

Az ajánlatkérés alapú szállásfoglalás során, súlyos szerződésszegésnek minősül direkt kapcsolatfelvételre alkalmas információk közlése a Szállásfoglalóval (pl. telefonszám, e-mail cím, internetcím), illetve direkt kapcsolatra való serkentés/utalás, amely által a Szállásfoglaló, a Viago megkerülésével keresheti meg a Hirdető partnert. Amennyiben a Viago tudomására jut hasonló tevékenység, azonnali hatállyal megszüntetheti a kapcsolatot a Hirdetővel, valamint jogosult az aktuális megrendelés értékét, jutalék formájában érvényesíteni akkor is, ha az aktuális foglalás nem jött létre a Viago rendszerén keresztül. Súlyos szerződésszegésnek minősül a szállásfoglalás utólagos lemondatása a Szállásfoglalóval, a jutalékfizetés elkerülésének céljából. Amennyiben a Viago tudomására jut hasonló tevékenység, azonnali hatállyal felfüggesztheti az együttműködést a Hirdetővel, valamint jogot tart az aktuális foglalás jutalékára.

7. Lemondási feltételek.

Amennyiben a Szállásfoglaló nem jelenik meg szálláshelyen vagy a szolgáltatónál(no-show), a foglalás során közölt érkezési nap 23. órájának 59. percéig, úgy a Szálláshirdető köteles a Viagot éresíteni 72 órán belül (az érkezés dátumától számítva), hogy a foglalás utólagosan lemondásra kerüljön a jutaléknyilvántartó rendszerben. A vendég elmaradását e-mailben, telefonon vagy a foglalási igazoláson lehet bejelenteni. A 72 órán belül be nem jelentett vendégelmaradások után, a Sooters.hu Kft. kiszámlázza a foglalást megillető jutalékot. 

8. Viago árgarancia (a legkedvezőbb ár biztosítása)

Ahhoz, hogy a Viago az ügyfelek igényeit versenyképes és korrekt módon ki tudja szolgálni, valamint a Hirdetők számára jelentős forgalmat tudjon biztosítani, minden Hirdető partnere felé kötelező érvénnyel alkalmazza az „árgarancia" (garantált legalacsonyabb ár) szabályt.
Az árgarancia meghatározása: a Viago rendszerében feltüntetett, a Szálláshirdető által kínált szolgáltatás(ok) ára nem lehet magasabb a szálláshely saját weboldalán vagy más hirdetési oldalakon feltüntetett áraknál. Az árgaranciát az alábbi foglalási feltételek alapján értelmezzük és érvényesítjük:
- ugyanarra a szálláshelyre és szobatípusra szóló foglalás (pl. szoba, apartman stb.);
- ugyanarra az érkezési dátumra és foglalási időszakra szóló foglalás;
- ugyanazokkal a szolgáltatásokkal és feltételekkel rendelkező foglalás (pl. csak szállás, félpanzió, csomagajánlat, lemondási feltétel stb.);
- aznap történő foglalásra (a Viago oldalán történt foglalás megvalósulásától számítva);
- a foglalás nem „klubtagság", „hűségprogram", „kuponok" vagy más „szállásadó által létrehozott speciális promóció" keretén belül valósítható meg;
online foglalható és még mindig elérhető az alacsonyabb ár (tehát nem offline foglalás).
A Hirdető kötelessége, hogy a fenti feltételek alapján teljesítse az árgaranciát a Viago rendszerében.
A Sooters.hu Kft. fenntartja a jogot a Hirdető fiókjának átmeneti vagy végleges felfüggesztésére, amennyiben az árgarancia nem teljesül.

9. Viago kuponkód és kedvezmény elfogadása

A Viago különböző értékű és típusú kedvezményeket (pl. kuponok, árengedmények, ajándék éjszakák és más hasonló kedvezmények) biztosíthat a Szállásfoglalónak. A kedvezmények meghatározhatók százalékban vagy konkrét számértékben.
A Viago által biztosított, a Szállásfoglaló részére kiállított kedvezménykuponok beválthatók a Viago teljes kínálatában szállásfoglalás vagy szolgáltatás igénybevétele során.
A Hirdető hozzájárul, hogy a Viago rendszerén keresztül érkező foglalások , érdeklődők esetében elfogad kuponbeváltást, úgy, hogy a kupon értékét a Viago téríti meg. (Példa: Egy adott foglalásának összértéke 100.000 Ft, a Szállásfoglaló pedig rendelkezik egy 5.000 Ft értékű kedvezménykuponnal, amit bevált a foglalás során. Ebben az esetben a Szállásfoglaló csak 95.000 Ft összeget fizet a Szálláshirdető felé a helyszínen, a fennmaradó 5.000 Ft összeget pedig a Sooters.hu Kft. fizeti a vendég távozása után. Így a Hirdető hozzájut az őt megillető 100.000 Ft végösszeghez, 95000 Ft-ot a Szállásfoglaló, 5.000 Ft-ot a Viago fizet.)

10. Jutalékok, hirdetési díjak és fizetési feltételek

A Szálláshirdető által feltöltött szálláshirdetéseket a Viago-n ingyenesen jeleníti meg a hirdető rendszerében (nincs aktivációs, regisztrációs vagy éves díj), viszont minden sikeres foglalás után, a szolgáltatás ellenértékeként, jutalékot számláz ki a Szálláshirdető felé.
- A jutalék (a) Magyarország nem ÁFA fizető partner felé bruttó 10% (nem fizet ÁFÁt)
- A jutalék Magyarország ÁFA fizető partner felé nettó 10% plussz áfa
- A jutalék Európai Unió, közösségi adószámmal rendelkező, ÁFA fizető partner felé nettó 10%

Az idegenforgalmi adó vagy egyéb helyi idegenforgalmi illeték nem esik jutalékfizetés terhe alá, így a Viago azt tanácsolja, hogy a Szálláshirdető ezeket az összegeket ne foglalja bele a foglalás során megadott, fizetendő végösszegbe.

11. Jutalékegyeztetés, számlázás.

A Szállásfoglaló vagy Szolgáltatás igénybe vevő érkezésének dátumától számítva 72 óra (azaz 3 nap) biztosított a Hirdető számára, hogy a vendég meg nem érkezését (no-show) vagy a megérkezett személyek számának (és így a fizetés részleteinek) módosulását jelezze a Viago felé. A Hirdető partner ezt jelezheti az online felületen, telefonon vagy e-mailben. Amennyiben Hirdető nem értesíti a Viago-t 72 órán belül, úgy a jutalék a foglalási igazolásnak megfelelően kiszámlázásra kerül és fizetésköteles.

A Sooters.hu kft. havonta számlázza a jutalék értékét a Hirdető partner felé, amennyiben az előző időszak össz jutaléka eléri az 5000 Ft vagy 15 EUR összeget. Ennél kisebb jutalékot 2-6 hónapos időszakonként számláz ki. A jutalékot díjbekérő számlával kéri a Sooters.hu Kft, a hónap első 5 munkanapja során, a korábbi hónapban/időszakban sikeresen megvalósult foglalásokra vonatkozóan. A jutalék befizetése a Sooters.hu Kft. által, e-mailben kiküldött, díjbekérő számlán lévő adatok alapján teljesítendő. A fizetés teljesítése után a Sooters.hu Kft. végleges számlát küld a Hirdetőnek, szintén e-mailben.

12. Forgalom mértéke.

A Viago mindent megtesz annak érdekében, hogy jelentős forgalmat biztosítson a Hirdető partnerek számára, ugyanakkor nem vállal eredményfelelőséget (pl. biztatási kár, elmaradt haszon stb.), hiszen a forgalom realizálódása nagymértékben függ a Szálláshirdető partner kínálatától, hatékonyságától, árszabásától és más tevékenységétől.

12. Titoktartás

A Hirdető hozzájárul a Sooters.hu Kft. titoktartási elveihez, amelyek szerint mindkét fél titokban tartja egymás egyéni adatait, gazdasági és forgalmi mutatóit (pl. foglalási adatok, vendégek személyes és kapcsolattartási adatai, látogatottság, forgalom, pénzügyi adatok, marketingtervek, ügyféladatok, műszaki információk stb.).

További kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal: info@viago.hu

ViaGo Promo Video

TIÉD AZ EGÉSZ VILÁG!

Miért ne lehetne egy utazás kaland?