Viago kaland

A természet szíve: Bakonybél

ELÉRHETÕ PONT: 70
NEHÉZSÉGI SZINT:
SZÜKSÉGES IDÕ: 2 nap

A KALAND RÉSZLETEI

Bakonybél egy mesés völgykatlanban fekszik, a Magas-Bakony tájvédelmi körzet szívében. A Kőris-hegy büszkén emelkedik e település fölé, csodálatos kilátást nyújtva a Balatonra.
Fedezd fel hazánk egyik legelrejtettebb helyét, ahol még Koppány is menedéket keresett.
A hely misztikumát a természeti környezet is varázslatosabbá teszi. A hegyoldalakból kimagasló hófehér sziklák emlékeztetnek az egykori pogányok áldozati helyéről, a térséget felépítő mészkőben kialakult barlangok pedig régi időkre visszanyúló embernyomokra utalnak. Ezek közül az Odvas-kői képviseli az első írásos emlékű magyar barlang címet.
Járd be a környék barlangjait és töltsd meg kulacsodat a bővizű forrás kristálytiszta vízével a Borostyán-kútnál. Indulj kellemes túrákra és csodáld a bakonyi táj szépségeit!
Látogass el az 1018-ban Szent István király által alapított Bencés apátsághoz, majd tekintsd meg a Bakonyi Erdők Házában kiállított természetvédelmi és erdészeti gyűjteményt.
A Vadszőlő Wellness Szállóban kipihenheted a nap fáradalmait egy kellemes környezetben. A szálló a falu és az erdő szélén fekszik a hegyek között, a Gerence-patak partján. Egy kiadós vacsora után áztasd magad a pezsgőfürdőben és lazíts, a wellness részlegen vagy a csillagfényes teraszon.

1. NAP KALANDJAI

 Monostorok és barlangtúra
Monostorok és barlangtúra
Fedezz fel egy lelki békét nyújtó helyet az erdő közepén! Látogass el a Bencés apátság monostorához, ahol megismerheted a 11. században alapított barokk templom értékeit. Az épülethez és környékéhez izgalmas, misztikus történetek fűződnek.…
További részletek »

2. NAP KALANDJAI

Pannon Csillagda
Pannon Csillagda
Ma Dorbival járjuk be a környék szépséges tájait, majd a Pannon Csillagdában ismerkedünk világegyetemünk rejtelmeivel. Amennyiben gyerkőcökkel érkezel, Dorbi gyorsan a kicsik szívébe lopja majd magát, ugyanis ő egy gumikerekű kisvonat, mely alázattal…
További részletek »
Mutasd a térképen a kaland helyszíneit »

MI KELL A KALAND TELJESÍTÉSÉHEZ?

MI KELL A KALAND TELJESÍTÉSÉHEZ?

VEDD FEL A
KALANDOT

a saját kalandjaid közé

FOGLALJ SZÁLLÁST
A VIAGON KERESZTÜL

kedvezményesen, egyedi ajánlatokkal a kalandoroknak

Kapcsolódó szállások »

TÖLTSD LE A
VIAGO ALKALMAZÁST

amivel igazolhatod, hogy jártál a kaland helyszínein.

Ingyenes app letöltés »
Mutasd a térképen a kaland helyszíneit »