Viago kaland

A vadkörtefa legendája Gödöllőn

ELÉRHETÕ PONT: 25
NEHÉZSÉGI SZINT:
SZÜKSÉGES IDÕ: 1 nap

A KALAND RÉSZLETEI

Gondolnád, hogy egy körtefa milyen fontos eseményeket befolyásolhat a történelem során? Hinnéd, hogy egy öreg körtefa hosszú idők során lehet szem- és fültanúja, no meg ihletője megannyi eseménynek?
Gödöllőn bizony van egy körtefa, mely más, mint a többi. Azon túl, hogy ő Magyarország egyik legnagyobb példánya családjában, e fához igen izgalmas legendák kapcsolódnak.
Grassalkovich Antal gróf egy vadászat alkalmával sikeresen megmenekült prédája elől, mivel útjába esett egy vadkörtefa, melyre felmászhatott. Ennek örömére, elrendelte, hogy gödöllői birtokán 1000 vadkörtefát ültessenek. Sajnos a csodás fákból napjainkig egyetlen példány élte túl az idők vasfogát, mely aztán kiérdemelte az Év Fája kitüntetést, közel 20 méteres termetével és 3,2 méteres kerületével.
Az isaszegi csata után, a legenda szerint Kossuth Lajos e fa árnyékában írta meg a Függetlenségi Nyilatkozatot, de kedves királynénk, Sisi is előszeretettel lovagolt ki az öreg fához.
Ma te is meglátogathatod ezt a csodás matuzsálemet, amennyiben velünk tartasz egy hangulatos Gödöllői sétán.

1. NAP KALANDJAI

Mindig is kastélyban akartál lakni?
Mindig is kastélyban akartál lakni?
Ha érdekel a XVIII-XIX. századi arisztokrácia élete, ha kíváncsi vagy a korabeli művészek és tudósok, világi népek, főurak és udvari kegyencek találkozóhelyére, mielőbb keresd fel a gödöllői Grassalkovich királyi kastélyt. Gödöllő egy patinás…
További részletek »
Mutasd a térképen a kaland helyszíneit »

MI KELL A KALAND TELJESÍTÉSÉHEZ?

MI KELL A KALAND TELJESÍTÉSÉHEZ?

VEDD FEL A
KALANDOT

a saját kalandjaid közé

FOGLALJ SZÁLLÁST
A VIAGON KERESZTÜL

kedvezményesen, egyedi ajánlatokkal a kalandoroknak

Kapcsolódó szállások »

TÖLTSD LE A
VIAGO ALKALMAZÁST

amivel igazolhatod, hogy jártál a kaland helyszínein.

Ingyenes app letöltés »
Mutasd a térképen a kaland helyszíneit »