Viago kaland

Cserhát Zöldút- Bér, Bokor, Buják

ELÉRHETÕ PONT: 90
NEHÉZSÉGI SZINT:
SZÜKSÉGES IDÕ: 2 nap

A KALAND RÉSZLETEI

Kalandunk során, a Cserhát szelíd dombjai között megbúvó, három különleges szépségű településre invitálunk.

A Cserhát mellett elhelyezkedő, megközelítőleg 350 fős faluból Bérről indulva különleges, vadregényes túrákra indulunk. Bérről megmászunk egy Nagy-hegyet, és megkeressük a 8-10 millió évvel ezelőtti vulkánkitörés nyomait. Kőcsúszdák és andezitoszlopok kísérik utunkat.

Tovább haladva megismerkedünk a palóc terület legszebb és legismertebb népviseleti darabjaival Bujákon. A kicsiny, de páratlan szépségű falu, környező erdeiben időzünk és kalandozunk.

Megismerkedünk három, örökségére, múltjára és hagyományaira büszke faluval. A túra hosszára való tekintettel, a kalandot kerékpáros programnak ajánljuk, de a tapasztalt túrázó bátran vágjon neki gyalogszerrel! A túrázás és rekreáció mellett megismerheted a terület sajátosságait, emberi közösségeit, helyi termékeit. Palócföld talán egyik legkarakteresebb része e három település, ahol a fogyatkozó lakosság a hagyományokhoz, a szokásokhoz, a szellemi gyökerekhez ma is erősen ragaszkodik.

A Cserhát Natúrpark teljes útvonalait térképen is megtekintheted itt.

1. NAP KALANDJAI

Szabad Európa Rádió
Szabad Európa Rádió
Bér központjától két km-re található egy különleges elhelyezkedésű, 7,5 hektáros terület a Virágos-puszta. Itt találod a festői környezetben épült egykori Lázár kúriát, ma szállodaként működő Andezit hotelt. Keresd fel a szállodát, vagy…
További részletek »

2. NAP KALANDJAI

A három zsák: Bér, Bokor, Buják
A három zsák: Bér, Bokor, Buják
Pattanj lóra, kerékpárra vagy indulj el gyalogszerrel a Cserhát Natúrpark által kijelölt zöldúton, amely közel 20km hosszú. Az Andezit Hotelből indulj el a falu felé és a Malom utcán keresztül megtalálod Bér központjában az evangélikus temlplom…
További részletek »
Mutasd a térképen a kaland helyszíneit »

MI KELL A KALAND TELJESÍTÉSÉHEZ?

MI KELL A KALAND TELJESÍTÉSÉHEZ?

VEDD FEL A
KALANDOT

a saját kalandjaid közé

FOGLALJ SZÁLLÁST
A VIAGON KERESZTÜL

kedvezményesen, egyedi ajánlatokkal a kalandoroknak

Kapcsolódó szállások »

TÖLTSD LE A
VIAGO ALKALMAZÁST

amivel igazolhatod, hogy jártál a kaland helyszínein.

Ingyenes app letöltés »
Mutasd a térképen a kaland helyszíneit »