Viago kaland

Kalocsa az ezeréves érseki város

ELÉRHETÕ PONT: 55
NEHÉZSÉGI SZINT:
SZÜKSÉGES IDÕ: 2 nap

A KALAND RÉSZLETEI

Biztosan tudod, hogy mennyire csábítóan élénk a kalocsai paprika. Hát pont annyira élénk a város lüktetése is.

Hosszú évszázadokra visszanyúló népi hagyományok, lenyűgöző épületek különböző művészeti stílusban, macskaköves sétálóutcák, pezsgő kulturális élet, vendégszerető helyiek.
Kalocsa, ezeréves város, érseki székhely, a magyar népművészet kiemelkedő helyszíne, teljes pompájában várja látogatóit, és most téged is magához szólít.
Fedezd fel a belvárost, ismerd meg a paprika rejtélyeit és járj a világhírű hagyományok nyomába. Élvezd a sétálóutcák gazdag kulináris ajánlatait, a bazárok élményteli portékáit, majd pihenj meg egy patinás szállóban. Mielőtt elbúcsúznál a várostól, lazíts a gyógyfürdőn, kihasználva annak vízi és szárazföldi attrakcióit.
A Wellness Hotel Kalocsa, Európa egyik legszebb barokk főterén, a Szentháromság téren áll 1750 óta. A műemlékvédelem alatt álló épület korábban egyházi tulajdon volt, eredeti pompáját megőrizve legutóbbi felújítását követően 2005-ben nyitotta meg kapuit. Az Érseki Palotával és a Főszékesegyház épületével karöltve patinás barokk épületegyüttest alkot.

1. NAP KALANDJAI

Magyarország egyik legszebb barokk tere
Magyarország egyik legszebb barokk tere
A kalocsai főszékesegyházat ölelő tér Magyarország egyik legszebb barokk tere. A teret egy és két emeletes épületek szegélyezik, copf és barokk stíluspompában. A tér északi részén található az érseki kastély, déli részén a Művelődési…
További részletek »

2. NAP KALANDJAI

Patinás város
Patinás város
Kalocsa, bár kicsinek tűnik, mint város, számos látnivalóban bővelkedik, így te magad is rengeteg izgalmas épületet, műemléket vagy teret fedezel majd fel. Fedezd fel saját tempódban a patinás várost!A Kalocsai Porcelán Manufaktúrában ízléses, finom…
További részletek »
Mutasd a térképen a kaland helyszíneit »

MI KELL A KALAND TELJESÍTÉSÉHEZ?

MI KELL A KALAND TELJESÍTÉSÉHEZ?

VEDD FEL A
KALANDOT

a saját kalandjaid közé

FOGLALJ SZÁLLÁST
A VIAGON KERESZTÜL

kedvezményesen, egyedi ajánlatokkal a kalandoroknak

Kapcsolódó szállások »

TÖLTSD LE A
VIAGO ALKALMAZÁST

amivel igazolhatod, hogy jártál a kaland helyszínein.

Ingyenes app letöltés »
Mutasd a térképen a kaland helyszíneit »