Viago kaland

Múltidéző túra Hollókőn

ELÉRHETÕ PONT: 50
NEHÉZSÉGI SZINT:
SZÜKSÉGES IDÕ: 2 nap

A KALAND RÉSZLETEI

Mesébe illő tájra kísérünk téged, egy olyan helyre, ahol igazi időutazónak érezheted magad.
Hollókő a vidékre jellemző egyutcás falutípus mintájának hű képviselője. A falu központjában mai napig büszkén áll az 1889-ben, közadakozásból felépített fatornyos, zsindellyel fedett templom. Ez a remekmű egyszerűségétől válik igazán nagyszerűvé, és a település ékköveként vonzza magához látogatóit.
Budapesttől közel egy órányi autózás után, a falu határában biztosan szemet szúr neked is a fekete holló, mely jelzi, hogy jó helyen jársz. Varázslatos táj, egyedi hangulat, szemgyönyörködtető házacskák.

Hollókő az a hely, mely szívedbe férkőzik, lelassít, feltölt és magával ragad.  Pár napra legyél részese te is a közösség életének!
A hagyományokat hűen őrző lakók nagyon vendégszeretők, bárkinek térnél is be portájára, szeretettel és nyitottsággal fogadnak. Lehetőséged lesz kézműves tevékenységeket kipróbálni, belekóstolni a hamisítatlan palóc ízekbe, hosszú órákon át hallgatni a régmúlt idők varázslatos történeteit és legendáit, melyekről a helyiek előszeretettel mesélnek.
A Hollókői Tájvédelemi Területen sétálva csodáld a település szépségét! Ha egy kisebb túrázásra vágysz, fedezd fel a parasztfürdő maradványait vagy a mosó- és kenderáztató tavakat.
A 13. század óta védelmezi a falucskát a kiugró sziklaszakadék szélén álló, káprázatos vár, melynek falai megannyi évszázad történeteiről és szellemeiről mesélnek. Ez annyira összetartozik a kis faluval, hogy teljesen magától értetődő a meglátogatása.

Szállásnak az Ispán Vendégházat ajánljuk. A régi palócházból kialakított, különálló épület, berendezése a régmúltat idézi, ötvözve a mai kor elvárásaival. Otthonos, barátságos környezetben pihenhetsz majd itt, minden kényelmet és felszereltséget megtalálsz, ami egy felejthetetlen kiránduláshoz vagy vakációhoz elengedhetetlen.

1. NAP KALANDJAI

Évszázados kincsek és szellemi ereklyék nyomában
Évszázados kincsek és szellemi ereklyék nyomában
Fedezd fel az eredeti szépségében megmaradt falut és csodás nevezetességeit. A fő utcán végigsétálva juss el a Falumúzeumba, mely a 20. század eleji palóc település életét mutatja be. Innen tegyél egy újabb időutazást és térj be a Kézműves…
További részletek »

2. NAP KALANDJAI

Az ördög hollóvá változik
Az ördög hollóvá változik
Ma a Hollókői Várba vezet az utad, ahol a Várkápolnát, a Fegyvertermet és a Panoptikumot fedezed fel. Készíts emlékezetes fotókat a várnál, a lélegzetelállító panorámában gyönyörködve. A legenda szerint, a szomszédos település Pusztavárhegy ura…
További részletek »
Mutasd a térképen a kaland helyszíneit »

MI KELL A KALAND TELJESÍTÉSÉHEZ?

MI KELL A KALAND TELJESÍTÉSÉHEZ?

VEDD FEL A
KALANDOT

a saját kalandjaid közé

FOGLALJ SZÁLLÁST
A VIAGON KERESZTÜL

kedvezményesen, egyedi ajánlatokkal a kalandoroknak

Kapcsolódó szállások »

TÖLTSD LE A
VIAGO ALKALMAZÁST

amivel igazolhatod, hogy jártál a kaland helyszínein.

Ingyenes app letöltés »
Mutasd a térképen a kaland helyszíneit »