Viago kaland

Pécs a kultúra városa

ELÉRHETÕ PONT: 50
NEHÉZSÉGI SZINT:
SZÜKSÉGES IDÕ: 2 nap

A KALAND RÉSZLETEI

A Dél-Dunántúl egyik legjelentősebb kulturális, szellemi és gazdasági központjába kísérünk, ahol szebbnél szebb műemlékeket fedezhetsz fel.
Pécs, évezredes története során, soknemzetiségű település lévén, számos kulturális réteget és különböző nemzetiségek hagyományait és értékeit képviseli. A turisztikai nevezetességek mellett, említést kell tennünk a város mediterrán klímájáról, melynek köszönhetően egy igazi turista mágnessé alakult át.
A Zsolnay porcelán szülővárosa kihagyhatatlan attrakciókkal vár rád. A 4. századból fennmaradt nekropolisz, a neoromán stílust képviselő Székesegyház, a Misina-csúcson magasodó 197 méter magas Tv torony, a Pécsi Nemzeti Színház, és további számos múzeum, képtár, kiállítás és kulturális intézmény, mind azt bizonyítják, hogy Pécs joggal viselte 2010-ben az Európa Kulturális Fővárosa címet. Tarts velünk és 2 nap alatt izgalmas helyekre kalauzolunk az egykori Sopianae városában. Ámulatba ejtő séták és szédületes kulináris élmények biztosítják majd a szellemi és testi felfrissülést, amelyre szükséged van!

1. NAP KALANDJAI

Izgalmas városnéző séta
Izgalmas városnéző séta
Vágj is bele egy izgalmas városnéző sétába! Fedezd fel a város évszázadokra visszanyúló történelmét és kulturális életének színes palettáját!Szállásnak, a Hotel Makár**** Pécsett ajánljuk, csendes mediterrán zöldövezetben, a PTE egyetemi…
További részletek »

2. NAP KALANDJAI

Ókeresztény sírkamrák titka
Ókeresztény sírkamrák titka
Tárd fel az Ókeresztény sírkamrák titkait egy izgalmas túrán. Mielőtt hazaindulsz, juss fel a Tv toronyba, vess egy utolsó pillantást Pécs csodálatos városára és készíts emlékezetes fotókat. Magyarország és Európa régészeti emlékei között…
További részletek »
Mutasd a térképen a kaland helyszíneit »

MI KELL A KALAND TELJESÍTÉSÉHEZ?

MI KELL A KALAND TELJESÍTÉSÉHEZ?

VEDD FEL A
KALANDOT

a saját kalandjaid közé

FOGLALJ SZÁLLÁST
A VIAGON KERESZTÜL

kedvezményesen, egyedi ajánlatokkal a kalandoroknak

Kapcsolódó szállások »

TÖLTSD LE A
VIAGO ALKALMAZÁST

amivel igazolhatod, hogy jártál a kaland helyszínein.

Ingyenes app letöltés »
Mutasd a térképen a kaland helyszíneit »