Viago kaland

Szeged a szerencsés város

ELÉRHETÕ PONT: 50
NEHÉZSÉGI SZINT:
SZÜKSÉGES IDÕ: 2 nap

A KALAND RÉSZLETEI

Szegedre érkezve komolyan be kell osztanod idődet, főleg ha csak egy hétvégét töltesz itt, ugyanis rengeteg szabadidős tevékenységre van lehetőséged.

Számos galéria, színház, műemlék, sétatér, színvonalas kulturális - és sportesemények - Szegedi Szabadtéri Játékok, Szegedi Szimfonikus Zenekar előadásai, Armel Nemzetközi Operaverseny, Fesztivál Szeged, Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának koncertjei: Bartók Béla Nemzetközi Zongoraverseny és Simándy József Nemzetközi Énekverseny, a Szegedi Nemzetközi Hárfaverseny, Egyházzenei Hetek a szegedi templomokban, Muzsikáló Udvar a Városháza udvarán, valamint a Szegedi Jazz Napok.

Évszak és ünnepek függvényében, számos vásár kerül itt megrendezésre. A Dóm tér és a Széchenyi tér Karácsony idején varázslatos hangulatba öltözik, nyáron pedig a Ligetben kerülnek megrendezésre a legszínesebb események. A Roosevelt tér halászlé illatában szédelegve csábítja látogatóit a halászlé versenyek idején, na meg ugyanitt sör és borfesztiválok rendezvényei szórakoztatják a vendégeket.
A Maty-téren található Gróf Széchenyi István Nemzetközi Kajak-kenu és Evezős Olimpiai Központban rangos sportesemények kerülnek megrendezésre.
Szegedet messze földön ismert termékei a szegedi szalámi vagy a fűszerpaprika tették "Hírös Várossá", a mediterrán klíma, a déli fekvés a Napfény Városává, az egész éven át zajló, kulturális események, köztük a Szegedi Szabadtéri Játékok pedig Fesztiválvárossá.
Gyere tölts velünk két napot a napfény városában!

1. NAP KALANDJAI

Belvárosi séta, kulináris élmények
Belvárosi séta, kulináris élmények
Terek, műemlékek, árnyas parkok, építészeti remekművek - léptén-nyomon végig kísérik majd szegedi látogatásodat. Sétálj a belvárosban és a finom, sétára hangoló kávé és a pihentető ebéd (vagy vacsora) között, fedezd fel a város kiemelkedő…
További részletek »

2. NAP KALANDJAI

Vadaspark és természetjárás
Vadaspark és természetjárás
Ha korán kelő típus vagy kezd a napot a Szőke Tiszánál, hiszen a víztelep mólójáról egész Szeged panorámáját csodálhatod a napfelkelte csillogásában. Ezután vezessen az utad a Kárász utcára, itt a teraszok egymást érik, válaszd ki a…
További részletek »
Mutasd a térképen a kaland helyszíneit »

MI KELL A KALAND TELJESÍTÉSÉHEZ?

MI KELL A KALAND TELJESÍTÉSÉHEZ?

VEDD FEL A
KALANDOT

a saját kalandjaid közé

FOGLALJ SZÁLLÁST
A VIAGON KERESZTÜL

kedvezményesen, egyedi ajánlatokkal a kalandoroknak

Kapcsolódó szállások »

TÖLTSD LE A
VIAGO ALKALMAZÁST

amivel igazolhatod, hogy jártál a kaland helyszínein.

Ingyenes app letöltés »
Mutasd a térképen a kaland helyszíneit »

AKIK MÁR TELJESÍTETTÉK

Szegedi forgatagban… a városon kívül

Szegedi forgatagban… a városon kívül

Írta: Kőrös Viktória     2017-04-17 12:55:55
Május közepén csodálatos 6 napot töltöttünk Szegeden a Tisza partján.Mivel kisgyerekekkel voltunk a városnézésre kisebb hangsúlyt fektettünk, helyette inkább a… Tovább »
Mutasd a térképen a kaland helyszíneit »