Amadé Panzió Madéfalva

537295 Madéfalva, 42. Mutasd a térképen »

Legkedvezőbb ajánlat:
4 218 Ft/fő/éj-től
Ingyenes ajánlatkérés, foglalás. Várható visszaigazolási idő 3 óra (de garantáltan 1 munkanapon belül)
LEGJOBB ÁR GARANCIA!
A szállás garantáltan a ViaGo-n a legkedvezőbb! Részletek »

RÓLUNK

Hagyomány-Család-Minőség

Történelem:

Hargita megye szívében található Madéfalva község, melynek neve szorosan összefonódik az 1764-ben véghezvitt vérfürdővel, tömegmészárlással. Amikor is az osztrák katonaság lemészárolt több száz székely hazafit, akik nem akarták igába hajtani a fejüket, akik szabadságuk megőrzéséért ellenálltak az uralkodó hatalomnak. 1764 Január 7-én hajnalban, 1350 osztrák katona körülvette a falut és két ágyúval tüzet nyitottak az alvó falura, majd a katonák rátámadtak a védtelen emberekre és vérfürdőt rendeztek. Vannak akik 200, mások pedig 400 körülire teszik az áldozatok számát. A mészárlás után ezrek menekültek Moldvába, akik ott gyarapították a gyimesi és moldvai csángók sorait. Így vált a madéfalvi veszedelem a csíki – székely – történelem meghatározó jelképévé.

A falu neve egyesek szerint a latin Amadeus (Ama Deus = Szeresd az Istent) személynévből származik, míg mások a falu első feltételezhető birtokosa „Amadé” nevéből származtatják.

Hagyomány:

A székely hagyományokhoz hűen épült és berendezett panziónk célja, megismertetni a vendégekkel azokat a hagyományos ételeket, illetve szokásokat és viselkedés formákat, amelyek a székelységet oly sokáig jellemezték és amely értékekre, ha nem vigyázunk eltünnek a mai rohanó világ sűrűjében. Messzeföldön híres a székely ember vendégszeretete, bőkezűsége és persze a humora. Ki ne szeretné azt, hogy ha elmegy pihenni valahová, akkor ott otthon érezzhesse magát! Van egy jó hírünk: az „Amadé” panzió pontosan az a hely, ahol ezt megteheti!

Család:

Szobáink úgy vannak kialakítva, hogy kis és nagy családos vendégeink egyaránt kényelmesen elférjenek, nem beszélve a saját parkolóról, ahol még a turistabuszok is elférnek. Ételeinket és fogásainkat úgy állítottuk össze, hogy az, egy meghitt családi vacsorának is megfeleljen. „Mintha a nagyi készítette volna” - halljuk az étteremből a konyhába beszűrődő elégedett megjegyzéseket. A felszolgálók mosolygós – kedves arca, a házias ételek pedig elfeledtetik velünk a szürke hétköznapok egyhangúságát.

Minőség:

Az idelátogató vendégek kényelmének érdekében, sikerült ötvöznünk a hagyományos elemeket a modern minőségi felszereléssel. Minden szobához külön fürdőhelység, külön LED TV és telefon tartozik. Az apartmanokban pedig fürdőkád és minibár is található. A hagyomány jegyében készült minőségi – kézzel festett szekrények, asztalok, székek és ágyak összhangja olyan érzést kelt az emberben, mintha egy gondos székely gazda házában lenne.

Itt kell megemlítenünk a kiváló minőségű, mai trendeknek megfelelő, modern felszereltségű konyhát, a 80 férőhelyes éttermet, a kényelmes konferenciatermet és a bárt, ahol akár biliárdozás közben, akár egy jó hideg sör vagy egy finom, minőségi bor mellett kiengedhetjük a mindennapok során felgyülemlett negatív energiáinkat. És ha ez még mindig nem lenne elég, az idelátogató vendégeink igénybe vehetik a tennisz pályát vagy a focipályát, valamint edzhetnek a fittneszteremben. Esténként pedig egy kétsávos bowlingpálya áll a vendégeink szolgálatára, ahol az önfeledt szórakozás nem lehet kérdés, sem egy család, sem egy csoport számára.

Standard Szoba
Standard Szoba Részletek, galéria
4218 Ft/fő/éj
ParkolásBiztosított
KisállatNem hozható
Szobák száma15
Fürdőszobák száma15
DohányzásNem dohányzó

AJÁNLATKÉRÉS

Szállásra vonatkozó adatok
Ajánlatkérő adatai
Az ajánlatkérés nem minősül foglalásnak.