Edvy Malom Fogadó Pápa

8500 Pápa, Gyimóti út 91. Mutasd a térképen »

A történelmi hangulatot árasztó városok sorában az egyik legszebb, a barokk kort idéző Pápa.

Legkedvezőbb ajánlat:
3 375 Ft/fő/éj-től
Ingyenes ajánlatkérés, foglalás. Várható visszaigazolási idő 3 óra (de garantáltan 1 munkanapon belül)
LEGJOBB ÁR GARANCIA!
A szállás garantáltan a ViaGo-n a legkedvezőbb! Részletek »

Az Esterházy-család birtokközpontjaként az 1700-as években élte a fénykorát.

Ekkor épültek a Fő tér, a környező kis utcák és a közlék lakóházai, valamint a késő barokk Esterházy kastély. Pápa környéke - a bővizű Tapolca patak révén - a vízimalmok paradicsoma volt. A patak forrásából kifakadva 200 méteres út megtétele után már hajtotta az első malmot, a Forrásfői malmot. Pápa város története elválaszthatatlan a malmoktól.

A város lehetséges első említése 1061-ben is malomügylet kapcsán történik. Ottó comes "...molam in Papa..." malmot adományoz az általa alapított apátságnak. Természetesen a malmokat kezdettől fogva nemcsak gabona őrlésére, hanem posztóványolásra - kalló malom -, fafűrészelésre - fűrészmalom - is használták. A Tapolca patakon az alábbi malmok működtek: Forrásfői malom, Forrásfői kalló malom, Tapolcafői nemes Comnitz malom, Simaházi püspök malom, Simaházi káptalani vagy kalló malom, Döbrési malom, Zavari malom, Papirosmalom, Hatkerekű malom, Igali malom, Sávolyi malom, Csingeri malom, Nagyhantai kalló malom, Bogáts malom, Agyagliki camerális malom, Kishantai vagy Benediktus malom, Hódoska vagy Uki malom, Kapitány malom a Szélesvíznél, Város malom, Tízes malom, Mester vagy Marok malom, Parochiális vagy Pap malom, Küllü malom (Garaiak adták a porvai pálosoknak), Fehér malom, Borsosgyőri malom, Asszonyfalvi malom, Börhendi malom, Acsádi felső malom, Acsádi alsó malom, Alsógörzsönyi malom, Felsogörzsönyi malom, Marcaltői malom. Sajnos, a vízimalmok a XIX. század végén a hengermalmokkal szemben elveszítették a malomipari versenyt. Ennek ellenére sokan őrölve megmaradtak, ellátták a lakosságot őrleménnyel. A Pápa környéki malmok vesztét a második világháború utáni államosítás okozta. Sokukat azonnal megszüntették, némelyikből termelőszövetkezeti daráló lett. A liszt mint csomagolt nagyipari termék, megjelent a boltok polcain, senki sem vitte gabonáját már őrletni. Hiszen nem is volt már gabonája, minden a tsz-be került... A nagyméretű malomépületek raktárak lettek, vagy sokszor több család is beléjük költözött. Fenntartásukról, megóvásukról senki nem gondoskodott. Sokat széthordtak építőanyagnak, tüzelőanyagnak. Néhány összedőlt... Ma Pápán, a malmok városában nincs egyetlen malom sem, amelyben ipari műemlékként be lehetne mutatni az ősi molnár mesterség emlékeit.

Ez már nem sokáig lesz így...

A Hódoska vagy Uki malmot utolsó tulajdonosa, Edvy Károly után Edvy malomként is nevezik. 2001-ben unokája, Sántha Csaba vásárolta vissza az épületet, és kezdte meg a malom felújítását, ezzel együtt a fogadó felépítését.

Standard Szoba
Standard Szoba Részletek, galéria
3375 Ft/fő/éj
  • DVD lejátszó a szobákban vagy a társalgókban
  • Felszerelt konyha
  • Ingyenes internet
  • Kert, udvar vagy zöldövezet
  • Központi fűtés
  • Törölköző- és ágyneműcsere
  • TV a szobákban vagy a társalgóban
  • Zárt parkoló
Előleg20%
Elfogadott valutákHUF
FeltételekA szállás lefoglalása az Ön részére akkor történik meg, ha Ön a bankkártyájával vagy átutalással egy napi szállásdíjfoglalót megfizet.
A fennmaradó összeg fizetése a helyszínen a szállás elfoglalása után készpénzben vagy bankkártyával történik.
- Az első vendégéjszaka előtti 4. napon a foglalás díjmentesen lemondható
- Az első vendégéjszaka előtti 2. - 3. napon 1 vendégéjszakányi kötbér kerül felszámításra
- Az első vendégéjszaka előtti 0. - 1. napon illetve meg nem jelenés esetén a kötbér a foglalás értékének 100%-a.
- Abban az esetben, ha a szállást a foglalás időtartama előtt el kívánják hagyni, szintén egy napi szállásdíj kerül felszámításra.
Beszélt nyelvekmagyar
ParkolásBiztosított
KisállatNem hozható
Szobák száma7
Fürdőszobák száma7
Lemondási feltételek- Az első vendégéjszaka előtti 4. napon a foglalás díjmentesen lemondható
- Az első vendégéjszaka előtti 2. - 3. napon 1 vendégéjszakányi kötbér kerül felszámításra
- Az első vendégéjszaka előtti 0. - 1. napon illetve meg nem jelenés esetén a kötbér a foglalás értékének 100%-a.
- Abban az esetben, ha a szállást a foglalás időtartama előtt el kívánják hagyni, szintén egy napi szállásdíj kerül felszámításra.
DohányzásIgen

AJÁNLATKÉRÉS

Szállásra vonatkozó adatok
Ajánlatkérő adatai
Az ajánlatkérés nem minősül foglalásnak.