Elvira Vendégház Gyergyószárhegy

537135 Gyergyószárhegy, Belső utca 513. Mutasd a térképen »

Falusi, családias, nyugodt környezetben található lakásunk; két szobával, fürdővel, étkezővel és konyhával szolgálja a vendégek kényelmét.

Legkedvezőbb ajánlat:
2 198 Ft/fő/éj-től
Ingyenes ajánlatkérés, foglalás. Várható visszaigazolási idő 3 óra (de garantáltan 1 munkanapon belül)
LEGJOBB ÁR GARANCIA!
A szállás garantáltan a ViaGo-n a legkedvezőbb! Részletek »

Udvarunkban lehetőség van az autók biztonságos parkolására, és a kerti terasz biztosítja a bográcsozást, grillezést, és a hagyományos kürtőskalács készítést. Téli időszakban szánozást és disznóvágást is megtekinthetnek, részesei lehetnek a kedves látogatóink. Betekintést nyerhetnek a hegyekben dolgozó pásztorok világába, ahol szarvasmarhákat, lovakat, és juhokat tekinthetnek meg vendégeink. E túra hasznos részét képezné a sajtkészítés, mivel lehetőség nyílik megfigyelni az igazi házi sajtkészítés csínját-bínját.

Gyergyószárhegy, település Székelyföldön Hargita megyében. Gyergyószentmiklóstól 6 km-re, északnyugatra a Szármány-hegy déli oldalán fekszik, 770 méter tengerszintfeletti magasságban. Nevének eredete az egykor Szármány hegynek nevezett hegyről kapta, melynek jelentése kopár, meredek hegyoldal. A fenyvesekkel borított Szárhegy a Gyergyói-medence egyházi, idegenforgalmi és művelődési szempontból egyik legjelentősebb községe.

A falu legfőbb látnivalója a lenyűgözően szép környezetben található Lázár-kastély ( napjainkban) sajnos nem látogatható). A Lázár-kastély, az erdélyi reneszánsz építészet egyik legszebb alkotása, a falu központjától 200 méterre található. Az ide látogatóknak érdemes megtekinteni a Ferenc-rendi kolostort, amely szintén Szárhegy egyik nevezetessége. A ferences kolostor létezése a Lázár grófok érdeme, az itt élő ferencesek évszázadokon át meghatározták a falu kulturális életét, többek között itt tevékenykedett Kájoni János is.

A római katolikus plébániatemplom, a helyi hagyomány szerint az 1235-ös dátumot őrzi a templom keletkezésének idejéről. 1400-ban gótikus építés történik, amiről kőbe vésett dátum tanúskodik. 1488-as dátum toronyépítésről és az 1494-es évi búcsúengedmény további építkezésről vall.

Földrajzi elhelyezkedésünknek köszönhetően, szálláshelyünk tökéletes kiindulópontja a környék nevezetességeinek megtekintésére, mint ; a Gyilkos-tó ( 32 km), Békási szoros ( 45 km), Parajdi Sóbánya ( 49 km), Parajdi Sószoros ( 49 km), Borszék fürdő ( 59 km), Szováta-fürdő; Medve-tó ( 59 km), Korondi népi kerámia ( 61 km), Farkaslaka ( 65 km), Csíksomlyó ( 65 km), Homoródfürdő ( 73 km ), Békási tó ( 76 km), Madarasi Hargita ( 93 km), Tusnádfürdő ( 96 km), Szent Anna-tó ( 115 km) stb.

Szárhegy ma Székelyföld egyik idegenforgalmi, turisztikai és művészeti központja. A 90-es évektől működő turisztikai hálózata, rusztikus vendégházai egy igazi falusi hangulatot idéznek vendégeink számára. Vendégeinknek lehetőségük adódik megismerkedni a falu hagyományaival, amelyeket ápolunk, gyakorlunk; a falu értékeivel, amelyekre büszkék vagyunk és örömmel mutatjuk be az ide látogató turistáknak. Megismerkedhetnek a falu ízvilágával, ami a tapasztalat alapján nagyon tetszetős vendégeink számára. Szeretettel várjuk kedves vendégeinket, nálunk életre szóló élményekkel gazdagodhatnak!

Standard Szoba
Standard Szoba Részletek, galéria
2198 Ft/fő/éj
 • 24 órás recepció vagy kulcsátvételi lehetőség
 • DVD lejátszó a szobákban vagy a társalgókban
 • Esztenalátogatás, orda, sajt, házi méz vásárlási lehetőség
 • Felszerelt konyha
 • ingyenes fogadópálinka
 • Internet - Wi-fi
 • Kert, udvar vagy zöldövezet
 • Központi fűtés
 • Programszervezés kerti gril, bogrács, lovaskocsis túrák
 • Törölköző- és ágyneműcsere
 • TV a szobákban vagy a társalgóban
 • Zárt parkoló
Nyitva tartásnyitva egész évben
Takarításnaponta a szállásadó
ElőlegNincs
Elfogadott fizetőeszközökkészpénz
Elfogadott valutákRON, HUF, EUR
FeltételekA szállás lemondását kérjük minimum 1-2 héttel előtte bejelenteni.
Beszélt nyelvekmagyar, román
Szállás elfoglalása15:00 után
Szállás elhagyása11:00 előtt
ParkolásBiztosított
KisállatNem hozható
Szobák száma2
Fürdőszobák számaVan
DohányzásNem dohányzó

AJÁNLATKÉRÉS

Szállásra vonatkozó adatok
Ajánlatkérő adatai
Az ajánlatkérés nem minősül foglalásnak.