Filléres Fogadó Erdőhorváti

3935 Erdőhorváti, Temető utca 2. Mutasd a térképen »

A Filléres Fogadó a Zemplénben Erdőhorvátiban található több mint 200 éves ház. 1806-ban épült, I. Ferenc király uralkodása idején.

Legkedvezőbb ajánlat:
2 200 Ft/fő/éj-től
Ingyenes ajánlatkérés, foglalás. Várható visszaigazolási idő 3 óra (de garantáltan 1 munkanapon belül)
LEGJOBB ÁR GARANCIA!
A szállás garantáltan a ViaGo-n a legkedvezőbb! Részletek »

1806 - ban épült I. Ferenc király uralkodása idején. Ekkor még nem volt elektromos áram, sem autó. Erdőhorváti legöregebb mára műemléki védelem alatt álló háza, amit Tolcsva egyik főbirtokosa Ns Bonis Ferenc családja építtetett akit a Wesselényi-féle mozgalomban való részvétele miatt lefejeztek. Kőből épült, ami 200 évvel ezelőtt ritkának számított. Lakói vallásos emberek voltak az építéskor több fali fülkét készítettek a szent szobrok számára. A legnagyobb szobor Szent Józsefet formázza Karján a gyermek Jézussal. A legutolsó felújítást Kovács Ferenc végezte a házon 2005 - ben. 2013 - ban vásároltuk, így a falu legöregebb háza a legolcsóbb szálláshely is lett Erdőhorvátiban. A zuhanyzó mosdó és wc. külön épületben van udvari bejárattal. A pitvar jellegzetes boltíves formájú, ahol a kőboltozatú eredeti szabad kémény is megtalálható. Itt készült a perec amit gyalog hordtak Kassára eladni. A házat az eredeti állapotára szeretnénk visszaállítani így megőrizve az utókor számára.

A turista szállásként használható műemlék ház középen pitvar, abból jobbra tiszta szoba zárható fa ajtóval, balra éléskamra nyílik, itt a teakonyha, van benne evőeszköz, tányér, fazék, pohár, mosogató, gáztűzhely, hűtő, konyhaszekrény. A pitvar szabadkéményes eredeti boltíves, kormos kürtővel. A szoba cserépkályhás. Nyáron hűvös kellemes pihenést nyújt, berendezése egyszerű. A műemlék ház a falu központjában található parkkal körülvéve a templom mellett. Zuhanyzó, wc, mosdó az udvaron külön épületben van központi fűtéssel, képek vannak feltéve arról is. Szúnyogháló van. Az udvar sátorozásra is alkalmas. A pár percre lévő pincében a borkóstolást biztosítunk, ahol falusi vendégasztal szolgáltatást is igénybe lehet venni kedvező áron,( reggeli vagy főétkezés) előzetes asztalfoglalás szükséges, aktuális étlapról érdeklődjenek.

A szállás kedvelt helye gomba és ásvány gyűjtőknek, kerékpárosoknak, természetjáróknak, zarándokoknak (Szent Erzsébet Zarándokút) és a motoros barátaimnak.

Standard Szoba
Standard Szoba Részletek, galéria
2200 Ft/fő/éj
  • 24 órás recepció vagy kulcsátvételi lehetőség
  • Futes cserepkalyhaval
  • Ingyenes internet
  • Kert, udvar vagy zöldövezet
  • Zárt parkoló
Nyitva tartásTavasztól őszig
Takarításkijelentkezéskor a szállásadó
Előleg10%
Elfogadott fizetőeszközökkészpénz, banki átutalás
Elfogadott valutákHUF, EUR
FeltételekKérjük jelezzék az érkezés időpontját.
Lemondás elmulasztása kötbért von maga után.
Beszélt nyelvekmagyar
ParkolásBiztosított
KisállatNem hozható
Szobák számaVan
Fürdőszobák számaVan
Lemondási feltételekLemondás elmulasztása kötbért von maga után.
DohányzásNem dohányzó

AJÁNLATKÉRÉS

Szállásra vonatkozó adatok
Ajánlatkérő adatai
Az ajánlatkérés nem minősül foglalásnak.