Marosvásárhely Top 10

1.Museum Café

A középkori vár egyik melléképületében találsz rá. Az épületben egykor a katonákat tóborozták. Ma már nem kell ettől tartani. Egyik sunyi kis szegletében, teljes diszkrécióban működik egy patinás kis kocsma, mely mágnesként tart falai között. Régi bútorok, eklektikus környezet, finom italok és meglepően közvetlen vendégszeretet.

2. G

Bakancsos művészek, öltönyös üzletemberek, laza értelmiségiek osztoznak az asztalokon, az igazán hangulatos helyiségben. Nyáron, talán óriási falfirkáknak köszönhetően, vagy tán a vidám lampionoknak, a város egyik leghangulatosabb teraszát találod itt. Étel, ital, 2 házi cica, jó zene, tematikus esték.

3. J'ai Bistrot

Érdemes itt meginnod egy kávét, vagy egy finom bort. Egy nagy kertes házból alakították kocsmává, minden szobájának más témája van. Mind hangulatos, marasztaló. Udvara nyáron egy igazi nyugi-oázis, függőágyakkal, árnyas fák alá rejtett padokkal és többnyire sosem hallott zenével. Nem tudni, honnan szerzik be, de fülbemászó és pohártöltő. Társasjátékok, harapnivalók és finom italok.

4. Kashmir

Csupa pozitív energiát sugárzó teaház. Alkoholos teákkal is ☺ és finom, helyben készült házias desszertekkel. Magas mennyezet, padlóig zúduló nehéz bársonysötétítők, antik bútorok, megsárgult képek a falon. És a patinás nehézségében, pont olyan könnyed a hangulat. Könyvolvasásra egy sárga-zöld csíkos komódon, vagy abszintos okoskodásra a biedermeier-beütésű székeken...a legjobb hely.

5.Tutun

Mindenki így ismeri, de pár éve átkeresztelték „Kicsi G"-re. A hely a lényeg. Képzelj el egy 6-8, egymást érő asztalokkal és székekkel agyongyömöszölt helyiséget, tele emberekkel. Cigarettafüst, bor és konyak illatának mámorító gőze, sejtelmes vízi-pipa füstfelhő és barátságos társalgások politikáról, művészetről, történelemről vagy éppen sportról. Ez a Tutun. És mindig tele van, a nap bármely szakában.

6. Téka Bisztró

Reggeliben újságot olvasó, (látszólag) kávét kortyolgató öltönyösök, délben éhes irodások, este meg fellazult, mosolygós arcok töltik be a ház régi, gerendás szobáit. Isteni szendvicsek, saláták és spagettik gondoskodnak éhségedről, különböző kávékülönlegességek vigyáznak éberségedre és mámorító italok ringatnak a hangulatos zenére.

7. Laci Csárda

A város egyik legjobb étterme, a legtöbb erdélyi étellel és a legzamatosabb borokkal. Esténként élőzene pezsdít táncra, ha már van hozzá energiád, vagy éppen egyensúlyod 

8. Shusha

Bár ízvilága teljesen párhuzamban van az erdélyi hagyományos ízekkel, ide mindenképp be kell térned. A város központjának egyik mellékutcájában működő gyorsétterem a „leg-amerikaibb" ízeket kínálja. Malibu-ból betelepített ízharmónia, barátságos környezet.

9. Sörház

Igazi erdélyi ízek és a legjobb sörök! A Sörház utcában található hangulatos, nemrég nyílt étterem a hajdani Bürger Albert sörháza helyére nyílt. Barátságos nagy terme, a finom főtt- és sült ételek, a szívmelengető erdélyi ízharmónia és a habos, frissen csapolt sörök birodalmában az órák szinte percekben mérhetők. Befészkelős.

10. Zanza

Régi, recsegő falépcsők, hangulatos tornác vezet be az eklektikus gasztro- és kultúr-fészekbe. Mennyei szendvicsek, kiadós napi menük és finom fogások közül választhatsz az étlapról, és a legérdekesebb italokból a pultnál. Könyvbemutatók, tematikus partik, izgalmas, spontán eszmecserék várnak itt rád.

ViaGo Promo Video

TIÉD AZ EGÉSZ VILÁG!

Miért ne lehetne egy utazás kaland?