Pécs Top 10

1. Szabó Marcipán Múzeum 

A kiállításon hímzett párnák, kalocsai csipkék, a mesevilág jelenetei és még sokminden más szemet gyönyörködtető alkotás látható, továbbá 24 marcipán keretbe foglalt és festett portré ábrázolja történelmünk nagyjait. Megtekinthető egy egész marcipánból készült hortobágyi ménes, esküvői hintó négy lóval, de megcsodálhatjuk a kaktuszvilág legszebb példányait is. De természetesen a marcipán múzeumban nem csak a szemeidet kényeztetheted, hanem a cukrászdában ezer féle marcipános finomságot kóstolhatsz végig.

Pécs, Király u. 8.

2. Körpanoráma a Misina-Tetőről 

Az ország legmagasabb épülete, a pécsi Misina-tetőn épült tv-torony, ahol a sokadik emeleti étteremből, a világ tetejéről kitekintve gyönyörködhetsz a kilátásban. Az étterem felett pedig szabad levegős körbejárható kilátó kapott helyet, ahonnan tiszta időben akár a Balatonfelvidék látványát élvezheted, noha légvonalban 120 km-re vannak. Kihajolni veszélyes.

http://pecs.varosom.hu/latnivalok/kirandulas/Misina-teto-es-a-TV-torony.html

3. Mecsextrém Park

Játszótér kicsiknek ls nagyoknak. Kell ennél több? Ha egy kis kalandra vágysz a Mecsextrém tárt kapukkal vár, egész évben válogathatsz kínálatukból: szabadlesiklás, erdei bob pálya, ugrálópályák, mászófal és még rengeteg egyéb profi módon kialakított pálya várja a látogatókat.

http://www.mecsextrem.hu

4. Király utca

A pécsi Király utca a belváros legismertebb és legszebb sétáló utcája. Egész terjedelmében vár műemlékekkel, éttermekkel, kávézókkal, cukrászdákkal. Ha túl vagy a nézelődésen megcsodáltad a Színházi teret, Vasváry házat és még a Palatinus Hotelt is pihenj meg valamelyik kévézó vagy étterem teraszán és élvezd a nyüzsgést és a látványt magad körül.

5. Török Emlékek nyomában

Pécs Magyarország török emlékekben leggazdagabb városa. A Széchenyi téren van a város egyik jelképének számító félgömbkupolás Gázi Kászim pasa dzsámija, a város másik török kori emléke a déli részén lévő Jakováli Hasszán dzsámija. Ez Magyarország egyetlen olyan török temploma, ami mellett minaret is áll. A Ferencesek utcája nyugati végén találod Memi pasa fürdőjének romjait, a Mecsek oldalában pedig Idrisz baba türbéjét tekintheted meg.

6. Pécsi Nemzeti Színház  

A Pécsi Nemzeti Színház 1895. október 5-én nyitotta meg kapuit a műkedvelők előtt a Bánk bán című darabbal. A felújításoknak köszönhetően korszerű, több szín megjelenítésére alkalmas forgószínpadot, új fény-, hang-, és videó rendszert szereltek be, valamint egy 4 részben süllyedő zenei árkot is kapott.

http://www.pnsz.hu/

7. Bellagio 2 Go 

Kellemes zene, hangulatos terasz, lenyűgöző környezet, mediterrán ételek, igazi ízkavalkád és megfizethető árak. Ezek jellemzik a Bellagio éttermet. Mindenkinek jár egy kis kikapcsolódás kellemes zene és finom falatok mellett, szánj magadra időt és látogasd meg a Bellagiot. Vigyázz, pokolian nehéz választani a végtelennek tűnő választékból!

http://www.bellagioristorante.hu

8. Para park 

Egy hely ahova csak bejutni könnyű. A Csinos kávéző pincéjében vár mindenkit a ParaPark pécsi helyszíne. Minimum 2, maximum 5 fős csapatban játszhattok és 60 perc áll rendelkezésre, hogy megfejtsetek minden rejtvényt. Itt bizony nem számít ki milyen erős, a lényeg, hogy agyban nagyok legyetek.

http://parapark.hu/index.php?page=info

9. Szerelmesek Lakatjai

A Janus Pannonius utca egyik vaskerítésén gyűlnek az örök szerelmet jelképező lakatok már a 80as évek óta. Ha pároddal érkezel keress egy szabad helyet és biggyessz ki te is egy lakatot, mint örök emlék.

10. Zsolnay Kultúrális negyed

Pécs egyik legnagyobb látványossága. Zsúfolásig tele programokkal és nézni valókkal. Múzeumok, bábszínház, interaktív kiállítások, planetárium, látványmanufaktura, mauzóleum, éttermek és még sorolhatnám. Erre mindenképp érdemes rászánni egy egésznapot.

http://www.zsolnaynegyed.hu

ViaGo Promo Video

TIÉD AZ EGÉSZ VILÁG!

Miért ne lehetne egy utazás kaland?