Sopron TOP 10


1. Taródi vár:

A Kolostro-erdő közelében Sopron vadregényes részén található. A várba a mély vizesárok felett a felvonóhídon lehet bejutni. A várban lakórészeket is kialakítottak, gyönyörű 19.százaid bútorokkal rendezték be. Az ötszintes toronyba csigalépcső vezet, ahonnan gyönyörű a kilátás a környékre.

2. Vaskori halomsírok és kilátó:

Aki szeret kirándulni, annak érdemes elbarangolni a halomsírokhoz és a kilátóhoz. A fárasztó gyalogtúrát feledteti a gyönyörű látvány a kilátóból.

3. Várfal sétány:

Sopron belvárosának utcarendszerét a várfal határozza meg. A sétány a Bünker-köztől indul, a várfal mentén elsétálhatunk a Megyeháza udvarába majd a Fő térre. Hol keskenyebb hol szélesebb úton eljuthatunk az Előkapuhoz. Érdemes végig sétálni a romok mentén hisz útközben gyönyörű történelmi emlékekkel találkozhatunk.

4. Cézár pince:

Sopron történelmének kiemelkedő emlékműve a César- ház, melynek nevezetessége a Cézár pince. Hangulata a régi borkóstolókat idézi. A borászat régi kellékeit is megtalálhatjuk az étteremben, ami különleges hangulatot társít a finom borokhoz.

5. Tűz torony:

Sopron főterét ékesíti az 58 méter magas torony ami a város jelképévé vált. A 200 csigalépcső leküzdése után mindent feledtet velünk Sopron gyönyörű látképe.

6. Kármelita kolostor- Sopronbánfalva:

Sopron peremén a néhai falu Sporonbánfalván helyezkedik el a Pálos kolostor. Az épületben állandó kiállítással mutatják be a pálos szerzetes rend történetét. A kiállításon kívül szállás és étterem is üzemel a kolostorban.

7. Gyógygödör borozó:

Sopron legöregebb borozója. A legenda szerint a Lővérekben gyógyulni vágyók ide betérve gyógyultan távoztak. A hely hangulatát átjárja a régi kor szelleme, ez köszönhető az ódon falaknak és a kőből készült árkádsoroknak. A finom borok mellet finomabbnál finomabb ételeket kóstolhatunk meg.

8. Erhardt étterem:

Ha igazán különleges kulináris élvezetekre vágyunk látogassunk el az Erhardt étterembe. Az étterem Sopron egykori gazdanegyedében, a Balfi utcában található. A hely igényes belső térkialakítással rendelkezik, a személyzet kedves és figyelmes. Az étlap nem hivalkodóan hosszú, de annál inkább árulkodik kulináris kreativitásról.

9. Lővérek:

A soproni Lővérek jellegzetes alpesi stílusú házai között sétálva, úgy érezhetjük mintha egy másik világba csöppennénk. A lőver név már 1225 óta szerepel oklevelekben.

Az egykor itt élt besenyő lövészek vagy lőverek emlékét őrzi. Itt álltak őrhelyeik a lejtőn.
Ezen a hullámos, hegyes-völgyes területen alakult ki a Lőverek világa. A fák sűrűjében színes villák, hűs verandák bújnak meg. Innen a magasból letekintve Sopron templomtornyai és háztetői látszanak a völgyben, távolban pedig a Fertő csillogó víztükre.

10. Storno- gyűjtemény:

A Fő téren a Sopron Múzeumban található a Storno-gyűjtemény. A kéményseprőből restaurátorrá vált Storno Ferenc gyűjteményét mutatja be, azokban a szobákban melyekben a család lakott. A művészcsalád gyűjteményét mutatja be a kiállítás.

ViaGo Promo Video

TIÉD AZ EGÉSZ VILÁG!

Miért ne lehetne egy utazás kaland?