Szeged TOP 10

1. Dóm tér:

Szeged leghíresebb tere a Dóm tér itt található a kéttornyú fogadalmi templom, amelynek tornyából gyönyörű kilátás nyílik Szeged városára. Nyáron itt rendezik meg már 85 éve a híres Szegedi Szabadtéri Játékokat, mindenkinek ajánljuk, hogy egyszer tekintsen meg egycsodálatos előadást.

2. Széchenyi tér és Kárász utca:

A Széchenyi tér Szeged központja itt található a Városháza emellett télen-nyáron rengeteg fesztiválnak szolgál helyszínéül. A folytatása a Kárász utca ahol egymást érik a kávézók és a sok csillogó kirakat vonza a vásárolni vágyókat.

3. Móra Ferenc Múzeum környéke és a vár:

A Móra Ferenc Múzeum mindig csodálatos és meglévő kiállításai mellett újdonságokkal várja látogatóit. A múzeumi séta után megpihenhetünk a Móra parkban a szökőkútnál vagy akár a híd alatt elfogyaszthatunk egy frissítő üdítőt. A múzeum mögött található a Szegedi vármúzeum , ami azért különleges mert az egykori vár romjaiból alakították ki. A vármúzeum kertjében nyaranta igazán forró a hangulat a különféle buliknak köszönhetően.

4. Kiskőrössy Halászcsárda:

Ha Szeged akkor halászlé és hol máshol lehet igazi halászlevet kóstolni mint a Kiskőrössy Halászcsárdában. A remek ízvilág párosul a gyönyörű Tisza parti kilátással .

5. Acapella Cukrászda és Kávéház:

A belváros szívében a hatalmas teraszával , helyben készített finom süteményeivel és frissítő fagylaltjaival teszi hűvösebbé a meleg nyári estéket. Télen forralt borral és különleges punccsal várja a felmelegedni vágyó vendégeit.

6. Vadaspark:

A rengeteg különleges állatfajok mellett remek családi kikapcsolódást nyújt a Szegedi Vadaspark. Egész napos programokkal várja a kicsiket és nagyokat.

7. Reök Palota:

Gyöngyörű szecessziós épület aminek egyik részében egy finom kávét is megihatunk a másikban pedig szebbnél szebb kiállítási tárgyakat csodálhatunk meg.

8. Maláta Kézműves sör- és grillkert (a Fekete Házudvarában):

Ha igazán jó különleges ízvilágú söröket szeretnél kipróbálni mindenképp látogass el a Fekete
Ház udvarában található Maláta sörkertbe. Mielőtt kipróbálnánk a remek sörkülönlegességeket érdemes ellátogatni a Fekete házba.

9. Hungi Vigadó:

Nemrég nyitotta meg kapuit Szeged egyik legjobb és legkülönlegesebb szórakozóhelye. Anno Hungáriaként ismert műemléknek számító épület napközben finom ételekkel éjszaka remek hangulatú bulikkal vár mindenkit télen-nyáron.

10. Tisza-part:

Ha valaki Szegeden jár semmiféleképpen sem hagyhatja ki a a hosszú sétát a Tisza-part mentén egyúttal meg lehet csodálni az Árvizi emlékművet. Ha van időnk érdemes
meglátogatni a szőke Tiszát illetve a Holt-Maros partját is.

ViaGo Promo Video

TIÉD AZ EGÉSZ VILÁG!

Miért ne lehetne egy utazás kaland?