ViaGo Útinaplók

Kőrös Viktória 2017-04-17 12:55:55
Szegedi forgatagban… a városon kívül

Szegedi forgatagban… a városon kívül


Május közepén csodálatos 6 napot töltöttünk Szegeden, a Tisza partján. Mivel kisgyerekekkel voltunk a városnézésre kisebb hangsúlyt fektettünk, helyette inkább a természeti adottságokban gyönyörködtünk. A lehetőségek tárháza szinte végtelen erre felé! A Tisza-part és a Maros külön-külön is megér egy misét, a két folyó találkozása, a Holt-ágak és a tanösvények, a világ végéig futó bicikliutak a Dél-Alföld jellegzetes vidékén és a természetbe rejtett kemping gyakorlatilag a város közepén – nekünk ez adta meg Szeged igazi hangulatát J A Vadaspark a gyerekekkel érkezőknek kihagyhatatlan program! A különlegesebbnél különlegesebb állatokat bemutató… Tovább »
Kozma Patrik 2017-02-04 13:45:25
Egy csipet Szerelem a Belváros szívében

Egy csipet Szerelem a Belváros szívében


"Tüzesen süt le nyári nap sugára, az ég tetejéről a Váci utcára" - gondoltam ezt, amikor izgatottan vártam a randimra, egy nyári délután a Vörösmarty téren :) A belváros szívének éke ez a gyönyörű Duna-parti sétány, ahol az ország legnagyobb luxusszállodái és talán legjobb éttermei sorakoznak fel a sétálók kegyeiért, itt az V. kerületben. Apropó, az 5-ös szám misztikája: öt érzékszervünk van, az ötös szám a teljesség szimbóluma, öt ujjunk, és a legtöbb virágnak is öt levele van, sőt még a Pentagon is ötszögű. Szóval, ez itt az „ígéret földje", a plázacicák mekkája, így keresve sem találhattam volna jobb randi helyet a leendő Kedvesemmel,… Tovább »
Erika Zeper 2017-02-03 12:10:27
Nyugalom-Szigete

Nyugalom-Szigete


Mivel Budapesten élek, ráadásul közel a Margit-szigethez gyakran látogatom. Barátokkal vagy néha egyedül, ha egy kis nyugalomra vágyok. Ha minden élményemet megakarnám osztani veletek, ami a szigethez fűződik nem lenne egy nap se elég hozzá. Legutolsó alkalommal lakótársaimmal látogattam el a szigetre egy szombati délutánon, miután megnéztük a zenélő szökőkút műsorát tovább mentünk a sziget hátsó részére, hisz ott is van egy kút, amit Bodor Péter, székely ezermester kútjának hű másolata. Útközben minden alkalommal megcsodálom a Japán kertet, bekukkantok a Vadasparkba. És ami szinten MINDEN alkalommal elmaradhatatlan a vattacukor. Imádom. Ha Margit-sziget, akkor… Tovább »