ViaGo Útinaplók
2017-02-02 18:01:06

Debrecen extrákkal


Debrecen az ország egyik legmenőbb városa. Főleg nyáron!  Idén a Campus fesztivál mellé még egyéb programokat is beiktattunk mivel napközben elég nagy nyűg egy fesztivál területén ücsörögni és túlélni a hőséget és az indokolatlanul sok, kis helyre tömörülő ember tömeget. Még mindig jobb összelapátolni az éjszakából megmaradt utolsó energiánkat és aktívan tölteni  a napot, legalább az idő is gyorsabban telik. Mi megpróbáltuk.

Bár a Déri múzeum kiállítása annyira nem kötötte le a figyelmünket, bátran mondhatom, hogy aznap a legkellemesebb 1 - 1,5 órát a múzeum előtti szökőkút szélén ülve, borozgatva és a lábunkat a vízbe lógatva töltöttük el. Valahogy az egész környék fiatalos és kellemes érzést áraszt magából. Miután ráuntunk a semmittevésre összekaptuk magunkat és ha már ennyire közel van a főtér és a nagytemplom felcaplattunk a toronyba, igazán szédítő élmény volt. Szó szerint. Tériszonyosoknak nem ajánlom :D

 Az IKON étterem nagyon modern és ízléses, amikor ott jártunk még élő zene is volt. A teraszról belátni az egész főteret, szóval még nézelődni is lehet ebéd közben. A kiszolgálásra pedig nem lehet egy rossz szavam se, ha minden áron panaszkodni szeretnék csak arra tudnék, hogy túl nagy a választék és ember legyen a talpán aki gyorsan döntést tud hozni a sok különlegesség között. Továbbá, ha már ebédnél tartunk, mindenképp meg kell még említsem a Calico Jack Pub -ot is, ami bár nem ennyire központi helyen van, de megéri az a 15 - 20 perces séta. Az étterem arculatát nagyon kalózosra vették és ez a menün is látszik, bár én nem rajongok a tengeri herkentyűkért azt hiszem az volt az a pillanat amikor beleszerettem a füstölt lazacba. Ha Budapestre vállalnának házhoz szállítást most tuti egy nagy adag füstölt lazacos linguine mellett írnám ezeket a sorokat, mert úgy ahogy ott, sehol máshol nem tudják elkészíteni!!!

Laza iszogatásnak tökéletes helyszín a Bakelit és a Bárka. Az előbbi igazi retró hangulatot idéz elő kinézetre és zenei stílusban is, az utóbbi nevéhez hűen bárkásra veszi a figurát, bár olykor nagyon bevadul a Dj és túl rockosba csap át a hangulat, de kibírható. Továbbá, ha már Debreceni kocsmák, a Roncs bárt soha semmilyen körülmények között nem szabad kihagyni. Tény, hogy ott jártunkkor épp semmilyen extra koncert vagy program nem volt, amik egyebként szoktak lenni bőven, de így csak egy újabb okot kaptunk, hogy újra benézzünk hozzájuk kicsit jobban időzítve.

Szintén sok időt töltöttünk a Campus fesztivál helyszínéhez közel lévő Nagy erdőben, egész pontosan a Békás tónál. Bár fürödni nem lehet benne, de a tó parton a fűben heverészve rápihenni az esti bulira megfizethetetlen élmény. Mindent összevetve tény, hogy fesztiválozás közben kevés energiánk maradt, de még mindig sokkal jobb volt egész nap a városban bóklászni, mintsem nyavalygások közepette pecsenye pirosra sülni egy babzsák fotelben.