ViaGo Útinaplók
Szasz Gabriella 2017-02-03 11:39:31

Közös szülinap Demjénben.....és nemcsak


 • Hosszas tervezés, szervezés ...............igazából a rettenetesen sokadik lelőtt helyszínjavaslat után a "mindegy hova, ahova a többiek akarnak oda megyünk mi is" jól kigondolt választással márciusban mentünk el Demjénbe........ közös szülinapot ünnepelni.......a Korona borház borfalujába.
  Kis csapatunk már javában ízlelgette a Borház termékeit,  amikor megcsörrent a telefonom: Hozzál gyertyát!!!!! ( nah! ez is egy hely ha még gyertya sincs, gondoltam).
  Már majdnem éjfél volt mikor megérkeztünk (mi lakunk a legközelebb természetes, hogy mi érünk oda utolsónak) vastag tollkabátban gyertyákkal a kezemben kutattam honnan jönnek az ismerős hangok - alapjáraton jókedvű társaság vagyunk. Megtaláltam őket...... a kültéri pezsgőfürdőben barátaink egy részét........párat pedig az úszómedencébe csapódva éppen be a csúszdáról. Egyszer élünk alapon tollkabátból köntösre váltottunk és a sötétben, rejtélyesen gőzölgő jacuzziban landoltunk. 
  Márciusi hideg éjszakában, gőzölgő pezsgőfürdőt bevilágító 40 gyertya fényében megcsillantak az egri borocskákkal megtöltött poharak..........................
  Másnap gyönyörű napsütésre ébredtünk, és a nagyon gazdag reggeli után rövid séta keretén belül ismerkedtünk a Korona Borházzal és környékével........szőlőfajtákkal........háztáji állatokkal.........
  A teljes napot a pihenés és a feltöltődés jegyében töltöttük. A kültéri fürdő mellet egy zárt wellness épület is található, élményelemekkel gazdagított medence, gyermekmedence, merülőmedence, finn-szauna, infra-szauna, gőzkabin, aromakabin, sókabin, masszázs...................bevallom nem sikerült mindet kipróbáljam mert akkor lemaradtam volna a Borkóstolóról.
  Ez az amit NEM SZABAD KIHAGYNI!!!!!!!!! Bort nem csak inni, hanem kóstolgatni is kell. Áldás legyen a borászon (aki a mi esetünkben egy sommelier volt, de beugrott helyettesíteni a borászt) mert olyan szenvedéllyel, szeretettel mutatta be nekünk az Korona borház borait, hogy még az is kedvet kapott a borozgatáshoz, aki amúgy nem szereti a bort. Amikor ezen a környélen jársz a "BOR" szóval találkozol a legtöbbet a teljes magyar szótárból.
  Este szenzációs svédasztalos vacsora közben és a bortúra után érezhető volt, hogy a készülődő zenekarnak jelentős szerepe lesz az esti programunkban. Pici bor, pici tánc, pici ének........Tökéletes este! Tökéletes nap!Tökéletes hétvége!
  És jött az utolsó reggel. Újfent nagyon sokféle és finom ételeket tálaltak a svédasztalon majd azzal az elhatározással, hogy rövidesen egy másik borvidék felfedésével folytatjuk, elbúcsúztunk egymástól és a Korona Borháztól.
  Mi az egri várat hódítottuk meg (szenzációs történelem órát kaptunk!) a többiek a demjéni Cascade barlang és élményfürdőben folytatták a lazulás kellemes óráit.