ViaGo Útinaplók
Kozma Patrik 2017-02-04 13:45:25

Egy csipet Szerelem a Belváros szívében


"Tüzesen süt le nyári nap sugára, az ég tetejéről a Váci utcára" - gondoltam ezt, amikor izgatottan vártam a randimra, egy nyári délután a Vörösmarty téren :) A belváros szívének éke ez a gyönyörű Duna-parti sétány, ahol az ország legnagyobb luxusszállodái és talán legjobb éttermei sorakoznak fel a sétálók kegyeiért, itt az V. kerületben. Apropó, az 5-ös szám misztikája: öt érzékszervünk van, az ötös szám a teljesség szimbóluma, öt ujjunk, és a legtöbb virágnak is öt levele van, sőt még a Pentagon is ötszögű. Szóval, ez itt az „ígéret földje", a plázacicák mekkája, így keresve sem találhattam volna jobb randi helyet a leendő Kedvesemmel, akinél nem titkolt célom volt, hogy meggyőzzem őt az elszántságomról.

A Vörösmarty tér közelében 2 szökőkút van, az egyik rögtön a Duna-parton a Marriott Hotel***** mellett egy kis parkban, ez lenyűgöző, és nagyon hangulatos, a másik Vörösmarty tér közepén, ahol mintha egy kollégiumi udvaron lennél, úgy ülik körbe a világ minden tájáról érkező vidám turisták. Mivel lassú sétára és szuggesztív beszélgetésre készültem a kiválasztott lánnyal, így üzemanyagtöltés céljából, udvariasan a Peppers Mediterrán Étterem elegáns teraszára invitáltam Őt. A kilátás pazar, és fenomenális. Duna-parti panorámából láthatod be az egész Budai várat! Persze én mindezt csak hallomásból tudom tőle, ugyanis háttal ültem :) Igaz, az én látványom szebb volt, hála a kánikulára szakosodott női ruházatnak. A formás „hegyek-völgyek" feltérképezése és a finom ebéd után jöhetett a tervezett romantikus séta. Egy meglepetésszerű kitérést tettünk az Erzsébet téri Sziget Eye-hez, hogy megmutassam ennek a csodaszép leányzónak, mennyire a fellegekben érzem magam tőle. A meglepetés sikerült is, egy 65 méter magas, légkondicionált kabinban a város felett loptam tőle csókot. Körülbelül 3 kört mentünk, majd éreztem, hogy a nem rég megevett ebédem is tartogat meglepetéseket számomra ebben a magasságban, így inkább irányt váltottunk a hirhedt Váci utcára. Rajongom ezért az utcáért, mert nem csak csillog-villog a legkülönbözőbb üzletektől, hanem mert nem találkozol olyan emberrel, aki ne mosolyogna rád. Sok a hangos, örömteli turista, akik benned is fokozzák ezt az eufóriát. Gyakran villognak a fényképező vakuk és kattannak az iphonok, így a pároddal igazi celeb-nek érezheted magad a tömegben. Alkalmanként művészekkel is lehet találkozni a séta közben: van aki Vivaldi nyár tételét húzza hegedűjén, van aki borospoharakon cimbalomozik, van aki hip-hop táncol, van aki óriás buborékokat fúj, van aki bábfigurázik, és olyan is van aki pénzért mozgó szobor-embert játszik. Sőt, esetenként „életművészeket" is lehet látni, akik lovári akcentussal szólítanak „életed legjobb üzletét" megkötni. Egyszóval színes és izgalmas világ tárult elénk Budapest legnépszerűbb utcáján. Haladva tovább, az utca mind két oldalán szebbnél szebb kerítőlányok invitáltak mosolyogva az éttermekbe. De én már foglalt voltam, és a hasunk is, így sétánk vége felé csak egy laza desszertre és kávéra ugrottunk be Frei Tamás világi kávézójába. A picit „jóbarátok" hangulatú kávézó hamar megkedveltette magát velem.

Összességében a nap pompásan telt, majd később, télen is visszatértünk a Vörösmarty téri Karácsonyi vásárra, így bátran ajánlom nektek is ezt a kellemes sétát a belváros szívében.